Futbol sala

El primer gran repte del solvent Barça de Velasco

Futbol sala. Afronta en plena efervescència –11 triomfs seguits– la fase elit de la Champions a Plzen amb l’objectiu de ser primer i jugar la final a quatre

L’engrescat Barça de Jesús Velasco, que atresora 11 triomfs seguits des que va caure contra el Palma en el debut en la lliga, comptant els vuit posteriors i els tres de la fase principal europea, es juga a Plzen (República Txeca) des d’avui i fins dissabte una plaça per jugar la final a quatre de la Champions. El Dobovec eslovè serà avui la primera pedra de toc (17.30 h / E3), demà se les haurà amb el Halle-Gooik belga (17.30 h/ E3) i dissabte tancarà contra el Plzen (18 h/ E3), l’amfitrió. L’expedició va arribar dilluns a la ciutat txeca i s’ha entrenat en dues sessions matinals al TJ Lokomotiva Plzen, l’escenari dels partits. Els campions dels quatre grups de la fase es trobaran en la final a quatre. El vigent campió és l’Sporting, que va vèncer el Barça en la final. L’equip blaugrana es va endur al Palau contra el Pozo l’edició anterior.

La ratxa del Barça es fonamenta en pilars sòlids, amb un bloc que pressiona amb ordre, que sap generar al davant i que rendibilitza l’estratègia. Certament, és un plaer veure jugar el Barça de Velasco. El tècnic ha rendibilitzat, a més, el valor de jugadors que no havien acabat d’esclatar, com ara el portuguès Coelho i el brasiler Matheus, i ha configurat un bloc que fa un futbol sala agraït, amb els veterans de sempre com ara Lozano, Ferrão i l’elèctric Adolfo plenament endollats, Dídac clau sota els pals i en les passades i especialistes en la feina bruta com ara Ortiz, clau dissabte contra l’agressiu Jaén, que no va deixar els blaugrana desplegar la seva millor versió.

“Arribem amb confiança, segurament millor del que pensàvem. L’ambient és bo i els resultats també són bons, però no podem confiar-nos perquè tots els equips partim de zero en aquesta fase elit i hem de sortir a demostrar que volem ser en la final a quatre”, explica Velasco. Sobre els rivals, el tècnic avisa: “El Dobovec és un equip molt físic, el Halle-Gooik té brasilers de molta qualitat i el Plzen pot ser la sorpresa com ja va demostrar en la fase principal.”

“És una de les setmanes marcades en vermell al calendari. Pressió? La mateixa que tenim sempre. L’etiqueta de favorits no ens ha de pesar perquè ja hi estem acostumats. Hem de jugar tranquils i evitant caure en l’ansietat, estem creixent com a equip i ho hem de seguir demostrant”, reflexiona en declaracions als mitjans del club el porter Dídac Plana, que dissabte va fer una passada de mèrit en el darrer minut contra el Jaén que Adolfo va pentinar a la xarxa.

PROTAGONISTES

El Dobovec és un equip molt físic, el Halle-Gooik té brasilers de molta qualitat i el Plzen pot ser la sorpresa
Jesús Velasco
L’etiqueta de favorits no ens ha de pesar, hi estem acostumats. Hem de jugar tranquils i no caure en l’ansietat
Dídac Plana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)