Futbol sala

El Barça venç el Plzen (1-3) i jugarà la final a quatre de la Champions

El Barça ha superat avui el Plzen, l’amfitrió, per 1-3 tot i la baixa del brasiler Pito per sanció i tanca la fase elit de la Champions de futbol sala primer del grup C i amb el bitllet segellat per disputar la final a quatre del 28 d’abril a l’1 de maig en una seu per determinar. Serà la novena fase final en onze temporades i la cinquena seguida. L’equip de Jesús Velasco encadena catorze triomfs –8 en la lliga i 6 a Europa– i travessa un moment de joc dolç.

El triomf del Halle-Gooik belga sobre el Dobovec eslovè (1-4) en el partit anterior obligava els blaugrana a empatar o vèncer per segellar la classificació davant del rival txec, que en el primer temps ha demostrat la seva perillositat en els contraatacs. No obstant això, Ferrão, molt còmode, ha avisat dos cops en el primer minut i a la tercera l’ha clavat (0-1 en el 3’) amb un tret ras al pal llarg. El brasiler ha rebut d’esquenes, s’ha girat amb velocitat i el seu marcador encar el busca ara. Matheus (7’) ha enviat la pilota al travesser en una combinació amb el propi Ferrão.

El Barça, jugant a favor de resultat i també per evitar que l’enxampessin al darrera, no ha pressionat amb la mateixa intensitat que en els dos partits precedents. El Plzen ha tancat el primer temps amb un infructuós atac de cinc.

Dos gols de Matheus, el primer espectacular marxant de tres rivals, han incendiat definitivament el partit en els primers minuts del segon temps (0-3) en dues accions de contraatac. El Plzen ha proposat de nou atac de cinc durant molts minuts i ha fet prou perill però el Barça només ha encaixat un gol d’Vnuk i ha certificat l’accés a la final a quatre.