Handbol

L’equip espanyol supera Àustria (31-19) i acaba la fase preliminar del mundial amb ple de victòries

Les catalanes Eli Cesáreo, un baluard en defensa, i Kaba Gassama han contribuït al triomf amb un i tres gols, respectivament

La selecció espanyola ha segellat la fase preliminar del mundial amb ple de punts després de la tercera victòria en tres jornades contra un combinat austríac (31-19) minvat per les nombroses baixes per la Covid-19. Les catalanes Eli Cesáreo, un baluard en defensa, i Kaba Gassama han contribuït al contundent triomf, amb un i tres gols respectivament. L’equip espanyol començarà la fase principal, també a Torrevella, dimecres contra la selecció del Japó, que avui s’ha imposat a Croàcia, per 26-28.

Cesáreo, com en les dues jornades precedents, ha sortit en el set titular, en l’eix de la defensa, i ha estat la protagonista del primer contraatac del conjunt espanyol. Amb bones intervencions de la valenciana Sílvia Navarro sota els pals, amb recuperacions de pilota i transicions ràpides l’equip de Juan Ignacio Prades s’ha apuntat un primer parcial de 7-1. La selecció austríaca ha parat momentàniament el cop i ha agafat aire (8-4). Però amb les primeres rotacions, entre elles la granollerina Kaba Gassama, letal en atac, el conjunt amfitrió ha tornat a posar la directa i ha segellar la primera meitat amb un contundent 14-6.

Després de la represa, Àustria ha incrementat la intensitat defensiva (15-9), però la segona exclusió de Dedic (35’) ha donat ales al conjunt espanyol, que amb l’efectivitat de Carmen Martín i Shandy Barbosa ha tornat a eixamplar el resultat (18-9). L’equip de Prades, sense problemes, ha sabut gestionar aquest avantatge i ampliar-la fins al 31-19 final. Pel que fa les catalanes, Cesáreo ha jugat en defensa i Gassama ha sumat un nou gol al seu compte particular.

La fase preliminar a Granollers

D’altra banda, avui també s’ha tancat la fase preliminar del grup F, a Granollers, i Dinamarca, Corea i Congo són les seleccions que s’han guanyat el bitllet per a la fase següent. Aquests equips continuaran competint a la capital vallesana la fase principal i es jugaran l’accés als quarts de final amb els tres primers classificats del grup E (Castelló de la Plana), Alemanya, Hongria i la República Txeca. Demà, també a Granollers, es disputarà l’última jornada del grup A amb els partits entre Angola i Eslovènia (18 h) i el França-Montenegro (20.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)