Sabadell, punt d’ebullició

Waterpolo. L’Astralpool es classifica virtualment per als quarts derrotant el Dunaújváros, i el Mataró tomba el Ferencváros i necessita avui un altre triomf contra l’equip local

L’Astralpool Sabadell està virtualment classificat per als quarts de final de l’Eurolliga després de la victòria d’ahir, la segona en la fase de grups de Can Llong, contra el Dunaújváros (10-7), en un partit en què es va lluir Judith Forca (5 gols). El seu encert va impedir que les hongareses tinguessin la possibilitat de capgirar el resultat quan es van situar amb un inquietant 6-5 en el tercer quart. Tres gols seguits de la jugadora local van acabar sentenciant el partit.

Només una victòria del Dunaújváros avui per golejada i una derrota de les vallesanes deixaria l’equip sense un premi tan desitjat. Ara bé, l’enemic d’aquest migdia (14 h) és l’etern rival d’aquesta última dècada en el waterpolo català, l’STM Mataró, que va donar el seu propi cop sobre la taula amb una gran victòria contra el Ferencváros (14-5), amb una actuació brillant en atac d’Anni Espar, que amb tres gols seguits en el segon quart va sentenciar el partit.

Tot per decidir

Si el Dunaújváros venç aquest matí el Ferencváros, les maresmenques estaran obligades a guanyar el Sabadell. Serà, doncs, un partit digne de veure. També pot ser que convingui un empat als dos equips, però s’entreveu impossible un pacte d’aquestes característiques.

En el grup H, a Pàdua, el Mediterrani va fer un partidàs contra el Kirixi i només un sorprenent gol de la portera local en els instants finals va impedir que l’equip es quedés els tres punts (9-9). Les barcelonines han de golejar aquest matí el Glyfada grec i esperar que el Kirixi perdi contra el Pàdua. L’equip rus i l’italià saben, amb tot, que amb un empat passen plegats als quarts de final.

Qui ha quedat sense possibilitats és el CN Terrassa després de perdre un altre partit igualadíssim, en aquest cas contra l’Ethnikos Pireu grec, que es va acabar emportant els tres punts per la mínima (8-7) gràcies a un gol en superioritat de Charalampidi. Les vallesanes van arribar a manar de dos (4-6) en el tercer quart després de dos gols de Pilar Peña i Cristina Cantero.