Atletisme

Els rècords del món dels 5 km, objectiu dels favorits en la cursa dels Nassos

Els atletes populars, uns 6.500, disputaran la prova dels 10 km, que serà la primera de la jornada del dia 31

La 23a edició de la Cursa dels Nassos, que es disputa aquest divendres a la tarda (17.15 h), reunirà uns 6.500 corredors entre les curses dels 5 i els 10 km i amb un objectiu ben ambiciós, que caiguin els rècords mundials de la distància curta, reservada als atletes d’elit. Per assolir-ho la prova reunirà un grapat de figures. Els que tenen més possibilitats de fer-ho són els joves etíops Gebregewergs Teklay (20 anys) i Ejgayehu Taye (21). El primer parteix amb la segona millor marca de tots els temps (12:52), a només un segon del rècord de Joshua Cheptegei (12:51), i la segona té la cinquena millor marca de sempre en la categoria femenina (14:14).

També hi haurà protagonisme català. Les olímpiques Esther Guerrero i Marta Galimany disputaran les proves dels 5 i els 10 km respectivament, aquesta segona serà la que reunirà la majoria de participants ja que és la distància reservada per als corredors populars.

La sortida dels 5 km tindrà lloc a les 19.15 h a l’Avinguda Icària. Tots hauran passat un test d’antígens unes hores abans de participar i sortiran plegats però no s’aproparan uns als altres fins a 3 minuts abans de l’inici. Entre els homes també destaca la presència de l’olímpic madrileny Carlos Mayo (Adidas), segon el 2020 i amb una millor marca de 14:08.

La pandèmia ha obligat l’organització a retallar per seguretat la participació inicial prevista, al voltant dels vuit mil corredors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)