Vela

El ‘Black Jack’ guanya la Sydney-Hobart en dos dies, 12 hores i 37 minuts

El Reichel&Pugh 100 australià Black Jack (YC Mònaco) de Peter Harburg, al comandament de Mark Bradford, s’ha imposat en temps real a la 76a edició de la Rolex Sydney Hobart, en cobrir el recorregut de 628 milles nàutiques (1.164 km) entre Sydney i Hobart (Tasmània) en 2 dies, 12 hores, 37 minuts i 17 segons. El Black Jack ha creuat la línia de meta a la Castray Esplanade del port de Hobart a les 15:37:17 hora catalana (les 01:37:17 hores de dimecres dia 29 hora australiana), finalitzant una de les edicions més dures, especialment en les primeres 24 hores de carrera, de la seva història amb 36 abandonaments als 88 competidors que van prendre la sortida.

D’un domini inicial del LawConnect de Christian Beck, una intel·ligent maniobra del navegant del Black Jack, l’australià Alex Nolan, que fos responsable de l’equip de terra de l’equip Telefònica espanyol a la Volvo Ocean Race (2007-2013 ), va portar al vaixell més a l’oest que la resta de la flota, apropant-ho a la costa australiana il’ha situat líder.

El LawConnect, que ha acabat segon molt a prop i per davant del Scallywag, va avançar-lo a l’estret de Bass i durant sis hores va ser líder, però una bona resposta de Mark Bradford va aconseguir superar-lo de nou i no perdre ja el liderat. Seria a la cruïlla de la badia de les Tempestes on el Black Jack va aconseguir un avantatge sobre els seus rivals per entrar a les 11 milles (20 km) finals al riu Derwent amb bon vent i sent ja inabastable per ala resta.

El seu temps final ha quedat molt lluny del rècord de la cursa establert pel Comanche (Jim Cooney/Samantha Grant) el 2017, amb 1 dia, 9 hores, 15 minut i 24 segons.

El patró del ’Black Jack’ és Mark Bradford, que ha competit en la catorzena Sydney Hobart. Amb 30 anys d’experiència als SúperMaxis, ha comptat amb una tripulació professional experimentada de 17 homes que acumulaven 211 participacions a la carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)