Handbol

Temps d’incerteses

Handbol. Espanya, amb set catalans i en ple canvi generacional, i França i Croàcia, amb baixes per covid-19, obren avui amb moltes incògnites l’europeu d’Hongria i Eslovàquia

El rendiment de la doble campiona europea, l’equip espanyol de Jordi Ribera, en ple procés de canvi generacional, o de seleccions com França i Croàcia, condicionades per la pandèmia, obre avui un europeu d’Hongria i Eslovàquia marcat per les incògnites. En tot cas, en un panorama trasbalsat com l’actual el combinat de Dinamarca sembla que arriba a la cita amb més certeses, després de la contundent victòria que va segellar la setmana passada contra Noruega (35-25), un altre dels candidats a les places d’honor. Menys castigat que els altres aspirants per positius de covid-19, a les estrelles habituals del bloc danès, amb Niklas Landin, Mikkel Hansen o el joveníssim Mathias Gidsel, jugador més valuós dels Jocs de Tòquio, s’hi afegirà en aquesta ocasió el central del Veszprém Rasmus Lauge, que s’havia perdut els dos últims grans campionats per lesió.

Doble campiona europea i medallista de bronze tant en el mundial d’Egipte com en els Jocs de Tòquio, la selecció de Jordi Ribera afronta la seva primera gran competició sense alguns dels jugadors que han marcat la trajectòria de l’equip en l’última dècada, com Raúl Entrerríos, Dani Sarmiento, Julen Aginagalde o el defensor barceloní Viran Morros. Tampoc hi serà per lesió un dels jugadors més determinants en els últims temps, el cantàbric Alex Duixebàev. “Sempre hi ha hagut interrogants, cada moment ha arribat envoltat d’interrogants, però el que sempre ha demostrat la selecció és que ha estat un equip capaç de competir. És clar que s’ha de donar temps a l’equip, però penso que continuarem sent una selecció competitiva”, assegura el tècnic sarrianenc, que afronta amb normalitat un canvi generacional anunciat des d’abans dels Jocs Olímpics de Tòquio.

Cares noves

Amb les baixes ja conegudes, una de les grans novetats del campionat serà la parella de centrals que formaran el jove vallesà Ian Tarrafeta (PAUC Handball) i l’andalús Agustín Casado (Logronyo La Rioja). Amb la incorporació de Tarrafeta, seran set els jugadors catalans en una llista ampliada a fins a 19 components per les circumstàncies del moment. Els altres convocats són Aleix Gómez (Barça), Antonio García (Fraikin Granollers), Ferran Solé (PSG), Adrià Figueras (Chartres), i Aitor Ariño (Barça) i Joan Cañellas (Kadetten), que tornen a l’equip després de perdre’s els Jocs per lesió. També són a la selecció els jugadors del Barça Gonzalo Pérez de Vargas i Ángel Fernández, i el del Granollers Chema Márquez.

LA DADA

Dinamarca, que la setmana passada es va imposar a Noruega per 35-25, és la selecció que arriba a la cita amb millors credencials

Estrena contra la República Txeca (18 h)

La selecció espanyola s’estrena avui en l’europeu a Bratislava (Eslovàquia) contra la República Txeca (18 h, per TdP), de qui Jordi Ribera destaca la poderosa primera línia formada pel central Tomas Babak i els laterals Stanislav Kasparek i Matej Klima. En tot cas, el partit estel·lar de la jornada és el que enfrontarà França, vigent campiona olímpica, contra Croàcia, subcampiona europea, a Szeged (20.30 h). Tots dos equips han patit estralls per culpa de la pandèmia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)