Tennis

El govern d’Austràlia cancel·la el visat de Djokovic

Tennis. El jugador serbi tornarà a ser interrogat per funcionaris d’Immigració i demà s’hauria de resoldre la vista judicial abans de l’inici de l’obert a Melbourne

El ministre d’Immigració del govern australià, Alex Hawke, que tenia la pilota a la teulada, ha decidit emparar-se en l’article 133 i revocar la decisió del jutge del tribunal del circuit federal Anthony Kelly, que havia permès a Novak Djokovic recuperar el seu visat i participar en l’obert d’Austràlia tot i no estar vacunat. Després de cinc dies d’espera, Hawke revoca la sentència i torna a cancel·lar el visat del número u mundial amb la intenció d’expulsar-lo del país, cosa que també podria comportar la prohibició de tornar a Austràlia durant tres anys. “Avui he exercit el meu poder d’acord amb la secció 133C(3) de la llei d’immigració per cancel·lar el visat del senyor Novak Djokovic basant-me en raons sanitàries i del manteniment de l’ordre per ser d’interès públic”, assenyalava el ministre en un breu comunicat.

Contra rellotge

Djokovic havia viatjat el 5 de gener a Melbourne amb una exempció mèdica que el permetia jugar l’obert d’Austràlia sense estar vacunat, tot i que després les autoritats de Duanes li van cancel·lar el visat i el van detenir. Dilluns el serial vivia un altre gir de guió per una resolució del jutge Anthony Kelly, que alliberava el tennista en considerar que no havia estat tractat amb “equitat”. El mateix jutge va ordenar ahir en una vista d’emergència que el jugador no sigui deportat “de manera immediata” fins que la justícia revisi demà la decisió presa pel ministre d’Immigració, que serà impugnada pels advocats del tennista. El jutge també va determinar que Djokovic continuï en llibertat fins avui al matí, quan serà interrogat novament pels funcionaris d’Immigració a Melbourne. Tot seguit dos agents de Duanes el traslladaran on pugui reunir-se amb els seus advocats per preparar el cas. La vista se celebrarà al Tribunal Federal, una instància superior, i s’espera que comenci i acabi demà mateix, un dia abans de l’inici de l’obert d’Austràlia, que es disputa entre el 17 i el 30 de gener.

El primer ministre, Scott Morrison, va defensar ahir la segona cancel·lació del visat de Djokovic, tenint en compte els sacrificis realitzats pels australians durant la pandèmia al país, que ha estat dels més estrictes a l’hora d’aplicar restriccions. L’advocat del tennista, Nicholas Wood, va insistir que Djokovic no hauria de ser deportat perquè té una exempció mèdica i no representa cap risc per a la comunitat. Les autoritats de Sèrbia defensen el tennista de Belgrad, però també consideren que ha d’explicar les circumstàncies en què no va respectar l’aïllament quan era positiu de la covid-19. Embolica que fa fort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)