Futbol sala

Recuperar el títol europeu

Futbol sala. Tres catalans, Dídac, Adolfo i Esteban, formen part de la selecció espanyola que busca ser campiona per vuitena vegada

El porter Dídac Plana (Arenys de Mar, 31 anys), l’ala Adolfo Fernández (Santa Coloma de Gramenet, 28 anys) i el pivot Esteban Cejudo (Barcelona, 26 anys) formen part de la selecció espanyola que a partir d’avui buscarà recuperar el títol europeu i guanyar per vuitena vegada el campionat continental, que es disputa als Països Baixos. Els tres jugadors catalans formen part dels quinze jugadors que ha convocat el seleccionador estatal, Fede Vidal, en la qual també hi són els jugadors del Barça Sergio Lozano i Carlos Ortiz.

Espanya va perdre la final de l’última edició de l’europa disputada l’any 2018 en caure en la pròrroga contra Portugal (3-2). El seu darrer títol va ser en l’anterior edició, l’any 2016, en què es va imposar a Rússia per un clar 7-3. En aquesta ocasió el combinat estatal aspira a tornar a disputar la final –hi ha estat en set de les onze edicions–, tot i que Portugal, actual campiona mundial i europea, i el Kazakhstan, quart en el recent mundial, també aspiren a estar en el podi. En aquest mundial, que es va disputar entre el setembre i l’octubre del 2021, Espanya va caure en els quarts de final en perdre contra els portuguesos en la pròrroga.

L’europeu es va iniciar dimecres, però Dídac, Adolfo, Esteban i l’equip estatal debutaran avui contra Bòsnia i Hercegovina (17.30 h). El dimecres 26 el rival serà Azerbaidjan (20.30 h) i tancarà la fase de grups el dissabte 29 contra Geòrgia (17.30 h). Espanya jugarà aquesta fase de grups a Groningen i ha d’acabar en una de les dues primeres posicions per passar als quarts de final. Si ho aconsegueix jugarà tota la fase final, que es disputarà a Amsterdam.

EL GRUP D

Espanya debuta contra Bòsnia i completen el grup l’Azerbaidjan i Geòrgia
Seu i dates
Països Baixos
Amsterdam i Groningen
Del 19 de gener al 6 de febrer
Participants
Setze seleccions
Quatre grups de quatre equips i passen a quarts de final els dos primers.
Grup A: Països Baixos, Portugal, Sèrbia i Ucraïna.
Grup B: Finlàndia, Itàlia, Eslovènia i Kazakhstan.
Grup C: Polònia, Croàcia, Rússia i Eslovàquia.
Grup D: , Espanya, Azerbaidjan, Geòrgia i Bòsnia i Hercegovina.
La selecció espanyola
Avui
Espanya - Bòsnia i Hercegovina 17.30 h
Dimecres 26
Espanya - Azerbaidjan 20.30 h
Dissabte 29
Geòrgia - Espanya 17.30 h
La fase final
Dilluns 31 i dimarts 1
Quarts de final
Divendres 4
Semifinals
Diumenge 6
Final
Els campions
2018 Portugal
2016 Espanya
2014 Itàlia
2012 Espanya
2010 Espanya
2007 Espanya
2005 Espanya
2003 Itàlia
2001 Espanya
1999 Rússia
1996 Espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)