Handbol

Espanya supera Rússia in extremis (25-26)

Ha remuntat 4 gols en contra en la segona meitat (22-18) i ha vist com el rival errava un llançament de penal amb el temps exhaurit. El triomf situa el conjunt de Jordi Ribera més a a prop de les semifinals de l’europeu

La selecció espanyola ha sumat contra Rússia una victòria in extremis (25-26) i amb suspens fins a l’últim instant, ja que Igor Soroka ha errat un llançament de penal amb el rellotge a zero que hauria suposat l’empat. L’equip de Jordi Ribera continua invicte en l’europeu i amb els dos punts d’avui és una mica més a prop de les semifinals. Sense fer un gran partit i menys de 24 hores després del triomf contra Alemanya, el conjunt espanyol ha estat capaç de neutralitzar 4 gols en contra en la segona meitat (22-18) gràcies a la defensa 5-1 i a les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas en el tram final.

La primera meitat ha molt equilibrada amb protagonisme dels dos portes, Victor Kareev pel bàndol rus i Rodrigo Corrales, per l’hispà. El conjunt de Ribera s’ha tornat a aplicar en defensa i en atac ha sabut trobar solucions amb Agustín Casado (5 gols) al comandament. En tot cas, algunes errades en contraatacs clars han impedit que el doble campió europeu arribés al descans amb un resultat més ampli (11-12).

La posada en escena de la segona meitat ha estat favorable als interessos de l’equip rus. El conjunt espanyol ha abaixat el nivell defensiu i el rival, amb Dimitrii Santalov desencadenat, ha capgirat el resultat amb un parcial de 7-3 (18-15). S’han encès els llums d’alarma i Ribera ha mogut peça. Ha fet entrar Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals i ha alternat defenses 5-1, amb Aitor Ariño d’avançat, amb la 6-0. Rússia, en ratxa, encara ha ampliat la renda fins al 22-18. Però el conjunt espanyol ha canviat la dinàmica i ha anat guanyant terreny al seu rival. Recuperant pilotes i amb sortides al contraatac. Un gol d’Aleix Gómez, sense angle des de l’extrem, ha confirmat la reacció i ha situat a Espanya altre cop per davant en el resultat (24-25). En el tram final, tots dos equips han pagat el cansament i han comès diverses errades. Les aturades de Gonzalo han resultat providencials i el gol de Casado (25-26) ha estat definitiu perquè cap dels dos equips ha capaç de marcar en els últims 5 minuts. Amb el temps exhaurit, els àrbitres han revisat amb el vídeo una acció de Shishkarev que ha acababat amb l’últim penal, que Soroka ha estavellat en el pal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)