Tennis

Ramos venç el xilè Tabilo en la final de Córdoba aixecant un 1-4 en el tercer set

Albert Ramos (6) ha derrotat aquesta matinada hora catalana per 4-6, 6-3 i 6-4 en 2h40, gràcies una remuntada èpica en el tercer acte, el xilè de 24 anys Alejandro Tabilo (144è) a la central del Polo Deportivo Mario Kempes i s’ha endut el títol de l’ATP 250 de Córdoba. El català, 44è de l’ATP abans del torneig i que ascendirà fins al lloc 32è, aixeca el primer ceptre del curs i el quart de la seva trajectòria: Bastad (2016), Gstaad (2019) i Estoril (2021). El maresmenc ha arrencat amb empenta amb un break matiner, però Tabilo ha reaccionat i, am b dos trencaments, s’ha posat per davant. En canvi, tant en el segon com en el tercer parcials, Ramos ha començat molt malament i se’ls ha acabat enduent. Tabilo s’ha avançat per 0-2 amb un trencament i els duia ben encarrilats, però s’ha estavellat davant la major veterania del català de 34 anys. La situació desfavorable per a Ramos s’ha agreujat encara més en el tercer acte, quan perdia per 1-4, s’ha aferrat a la pista i ha protagonitzat una gran remuntada amb un parcial de 5-0 que li ha permès aixecar el trofeu.

El mataroní de 34 anys, especialista consumat en terra batuda, havia vençut en les semifinals a l’argentí Juan Ignacio Londero per 7-6 (4) i 6-4, mentre que Tabilo, que no havia perdut cap set en els partits precedents, inclosos els dos de la fase prèvia, va donar la sorpresa superant a l’argentí i gran favorit del públic local Diego Schwartzman (1), el catorzè jugador mundial per 6-3 i 7-6 (6). Ramos, que el 2021 va caure en la final davant de l’argentí Juan Manuel Cerúndolo, es treu l’espina en la seva onze final en el circuit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)