Atletisme

Adel Mechaal rubrica el doblet a Ourense

El migfondista palamosí s’exhibeix en els 1.500 m amb un nou rècord del campionat d’Espanya ‘indoor’ (3:36.89)

Adel Mechaal ha rubricat el tercer doblet (1.500 i 3.000 m) en campionats d’Espanya en pista coberta després d’una altre exhibició a l’ExpoOurense. Generós, el migfondista palamosí no ha volgut estalviar esforços i des del primer metre ha pres el lideratge i amb un ritme de vertigen ha anat eliminant rivals per pura selecció natural. Els seus parcials han estat de 57.30 (400 m), 1:57.15 (800 m) i 2:54.97 (1.200 m) per arribar amb una nova plusmarca del campionat (3:36.89). Si no s’hagués deixat anar en el tram final podria haver baixat novament dels 3:36. Tot i el seu bon estat de forma, el deixeble apostarà únicament pels 3.000 m amb vista al mundial de Belgrad.

Lesió de Guerrero

La felicitat de Mechaal va contrastar amb la desgràcia d’Esther Guerrero, un altre dels referents de la delegació catalana. La banyolina afrontava els últims metres per segellar la seva quarta corona consecutiva quan ha notat una punxada a l’isquiotibial dret i amb prou feines ha pogut arribar a meta en tercer lloc (4:25.82), amb el rostre totalment desencaixat. Guerrero s’ha estès sobre el tartan i ha estat ràpidament atesa pels serveis mèdics de la federació espanyola. A tres setmanes del mundial de Belgrad s’haurà de veure l’abast de la lesió de la migfondista banyolina, que estava completant una gran campanya hivernal.

Mínima per a Sara Gallego

Ha estat una sessió matinal de contrastos perquè en els 400 m femenins ha tornat a brillar un altre dels joves valors de l’atletisme català. La barcelonina Sara Gallego s’ha quedat a les portes del títol i amb un espectacular registre de 52.82 ha esmicolat la seva plusmarca de la distància (53.38) i ha segellat la mínima mundialista (52.90). L’especialista de 400 m tanques ha resistit l’atac d’Aauri Lorena Bokesa en la contrarecta i en el tram final s’ha vist en cor d’atacar l’andalusa Laura Bueno, que s’ha acabat emportant l’or per només 5 centèsimes de marge (52.77).

Erta, tercer en un 400 m de luxe

La final dels 400 m masculins, amb cinc velocistes amb mínima per al mundial, era un dels grans atractius de la sessió de clausura i no ha decebut les expectatives. El lleidatà Bernat Erta (New Balance) ha tornat a rebaixar la seva plusmarca personal (46.23), però s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc. Inicialment, havien desqualificat al blaugrana Manuel Guijarro (46.07), l’atleta que l’havia precedit, però al cap de mitja hora ha estat requalificat. El títol ha estat per a Bruno Hortelano, amb marca personal (46.02) i s’haurà de veure quin és el segon escollit per a Belgrad. Erta, en tot cas, ha fet mèrits per conformar un relleu de molts quirats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)