El Barça s’emporta el clàssic contra el Granollers (37-33) en la festa d’aniversari del Palau

L’equip vallesà ha dominat durant bona part de la primera meitat, però no ha pogut aguantar el ritme

El Barça ha superat el Fraikin BM Granollers (37-33) en la vintena jornada de la lliga Asobal en un partit inclòs en els actes commemoratius del 50è aniversari de l’handbol al Palau Blaugrana i que aplegat fins a 3296 aficionats. El festival de gols, un total de 70, contrasten amb l’escarransit 10-10 amb què va acabar el primer partit que es va jugar en el santuari blaugrana el 23 d’octubre de 1971, amb els mateixos equips que aquest migdia. Durant la primera meitat semblava que el conjunt vallesà li podria aigualir la festa als culers (9-14), però el Barça ha reaccionat a partir de la defensa i ha dominat amb autoritat en la segona meitat. Aleix Gómez (10 gols) i Pol Valera (8), dues perles de l’handbol català, a més del madrileny Chema Márquez (9) han brillat amb llum pròpia.

En l’intercanvi de cops inicial i a més d’un gol per minut, el Barça ha pres la iniciativa amb un parcial de 6-3. Una sèrie de pilotes perdudes han donat aire al Granollers, que ben dirigit per Pol Valera ha capgirat el resultat. Sorprenentment, el conjunt blaugrana ha entrat en col·lapse. Feia aigües en defensa i en atac topava amb Rangel Luan. Carlos Ortega (17’) s’ha vist obligat a demanar temps mort (9-12), però la sagnia local ha continuat per moments i amb Valera i Esteban Salinas en estat de gràcia, el conjunt vallesà ha eixamplat les diferències fins als 5 gols (9-14). La reacció del Barça ha arribat a partir d’un canvi defensiu, amb un 5-1 i Aitor Ariño d’avançat, i amb intervencions de mèrit de Gonzalo Pérez de Vargas. La primera meitat se li ha fet llarga al Granollers, que no ha pogut mantenir el ritme. El Barça ha posat la directa i ha estat capaç d’arribar al descans amb avantatge després d’un parcial final de 9-3 (18-17) i un gol d’Aleix Gómez a l’últim instant.

L’embranzida blaugrana ha prosseguit en la segona meitat. Aleix Gómez continuava en ratxa i amb un gol de penal i un altre de contraatac burxava en l’escletxa vallesana, que d’entrada ja ha encaixat un parcial de 3-0 (21-17). Antonio Rama ha demanat un primer temps mort (34’), però el Barça ja estava en mode piconadora i amb l’extrem sabadellenc com a punt a de llança no deixava de percudir al seu rival a còpia de contraatacs (27-20). Rama ha demanat un segon temps mort i el Granollers s’ha tornat a enganxar al partit (28-25). A partir d’aquí, s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops, amb bons minuts de Domen Makuc per als locals i de Chema Márquez per als visitants. El Barça ha sabut gestionar la renda i s’ha acabat imposant per 37-33.

Actes commemoratius

En la prèvia del partit, Víctor Tomàs, Enric Masip, Raúl Entrerríos i Luis Frade han signat autògrafs i s’han fet fotos amb aficionats en la Barça Store del Camp Nou. Ja dins del Palau, s’ha pogut veure una exhibició de freestylers i just abans del partit s’ha emès un vídeo amb algunes de les imatges més representatives de les cinc dècades de màgia al santuari blaugrana. També en el descans s’ha homenatjat a alguns dels referents del barcelonisme des de la inauguració del Palau el 1971.