Esports de muntanya

Mònica Bosch, cara visible de la candidatura

Barcelona-Pirineus 2030. El govern tria la presidenta de la Federació d’Esports d’Hivern com a coordinadora del projecte

L’exesquiadora olímpica i presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Mònica Bosch, serà la nova coordinadora del projecte de candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. Bosch, que en els pròxims dies deixarà les seves funcions a la federació, serà l’encarregada de liderar l’equip tècnic que està preparant el projecte, sota la coordinació del Departament de la Presidència.

Bosch (Sabadell, 1972) que és llicenciada en administració i direcció d’empreses (UOC), ja havia format part de l’oficina tècnica de l’Ajuntament de Barcelona dels Jocs Olímpics d’Hivern, des d’on va participar en l’elaboració del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya, també té una llarga experiència en el món de l’esquí alpí. Ha participat en dos Jocs Olímpics d’hivern (Lillehammer 94 i Nagano 98) i en quatre campionats del món; va aconseguir dues medalles d’or en la Universíada de Jaca 95 i va quedar en quarta posició en la copa d’Europa 97, entre altres fites.

Bosch va defensar en una entrevista en aquest diari que pràcticament totes les proves d’esquí es podien fer a Catalunya, davant de la reclamació del govern aragonès de presentar una candidatura conjunta: “Quan preparàvem una candidatura per al 2022 es va fer un projecte en què era viable tècnicament fer tots els esports de neu al Pirineu català i els de gel a Barcelona.”

El relleu a la federació catalana mentre Bosch treballi per a la candidatura l’agafarà el directiu David Samper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)