Maciel i Aleix marquen el camí del Barça a Torrelavega (30-40)

El porter argentí fa 16 aturades i l’extrem català anota 11 gols

El Barça ha segellat la vintena victòria a la lliga Asobal contra el Torrelavega (30-40), un nouvingut que lluita per la permanència. El conjunt cantàbric té l’honor de ser l’únic equip que aquest curs li ha restat punts en aquest campionat. Això sí, va ser des dels despatxos, per l’alineació indeguda de Yussef Ben Alí en el partit de la primera volta (0-10). Al novembre, el partit havia acabat 41-28 i avui el resultat ha estat similar. Com fa quatre mesos, Leo Maciel (16 aturades i 40%) i Aleix Gómez (11 gols, 7 de penal) han estat entre els protagonistes del partit.

L’equip cantàbric, amb Jorge Prieto molt efectiu en els contraatacs (4 de 4), ha respost al torcebraç blaugrana en el primer quart d’hora de joc (10-10). El conjunt local no ha pogut aguantar el ritme i amb les primeres rotacions el Barça ha començat a marcar diferències. Curiosament, les primeres estrebades del Barça han arribat en accions d’inferioritat després de les exclusions de Petrus (16’) i Ángel Fernández (20’). Un parcial de 2-6 en els últims 9 minuts han permès que l’equip de Carlos Ortega arribés al descans amb 5 gols de renda (14-19). Pel bàndol del Barça, la primera meitat ha tingut dos noms propis, Leo Maciel, amb 11 aturades i un 44% d’encert, i Aleix Gómez, amb 7 gols, 6 dels quals de penal. Després de la represa, encara han incrementat més els seus guarismes.

En la segona meitat, el Barça s’ha posat en mode piconadora i el partit no ha tingut més història. Amb velocitat de creuer, l’equip blaugrana ha eixamplat les diferències per sobre dels deu gols (23-34) i ha permès que Ortega donés descans als jugadors més carregats de minuts. S’han afegit a la festa Melvyn Richardson, que ha brillat en atac amb 10 gols (3 de penal) i Pablo Urdangarin, que ha aprofitat els minuts per anotar dues dianes de contraatac.