Tennis

Els quatre Grand Slams acorden unificar el desempat de deu punts en el cinquè set

Fins ara cada un ho feia a la seva manera

Els quatre Grand Slams, l’Obert d’Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i l’Obert dels Estats Units, ha acordat la instauració d’un desempat a deu punts quan s’arribi al 6-6 del cinquè set. La directiva dels quatre grans tornejos mundials han decidit acabar amb la disparitat de criteris que es feien servir en cada un d’ells per “donar una consistència més gran en les regles d’aquest esport i millorar l’experiència dels jugadors i dels aficionats”.

Fins ara, l’Open d’Austràlia comptava amb desempat a set punts al cinquè set amb 6-6, Wimbledon, desempat a set punts amb 12-12, Roland Garros, a diferència de dos jocs al cinquè parcial, i l’Obert dels Estats Units, amb desempat al 6-6 del cinquè. Aquesta mesura començarà a mode de prova a partir del proper torneig de Roland Garros, a les competicions individuals, de dobles, de cadira de rodes i júnior, a més de en les fases prèvies. Sota aquesta nova norma, es jugarà un tie-break quan s’arribi al 6-6 en què un dels jugadors haurà d’arribar als 10 punts, amb diferència de dos. Els responsables dels Grand Slams tenen previst revisar aquesta mesura durant un any complet, abans d’implementar-lo com a norma permanent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)