Ciclisme

Valverde: “És la meva última Volta i vull intentar guanyar-la un altre cop”

Alejandro Valverde (1979, Movistar) és un as gairebé únic de longevitat en el pilot mundial. En un món farcit de joves figures que es reparteixen el pastís en totes les grans clàssiques i voltes del calendari internacional, la presència del murcià (42 anys) com a favorit a la Volta, que comença aquest dilluns a Sant Feliu de Guíxols, és una excepcionalitat. Valverde, vencedor de la Volta en tres ocasions (2009, 2017 i 2018) no és només un dels candidats al triomf pel seu nom sinó perquè en la seva última temporada com a professional el seu rendiment està sorprenent. Suma dues victòries i a la duríssima Strade Bianchi només Pogacar va ser capaç de superar-lo,.

“L’objectiu és estar el més davant possible. Si pot ser guanyant, doncs guanyant. Però sabem que hi ha rivals que vénen molt bé, serà complicat”, admet el ciclista en una entrevista a l’agència EFE. Alguns dels rivals que anomena Valverde són ben coneguts, començant per Richard Carapaz i Richie Porte (Ineos) i seguint per Rigoberto Urán, Esteban Chaves, Nairo Quintana i Simon Yates.

L’excampió del món considera que la Volta pot quedar decidida dijous, després de l’arribada a Boí-Taüll, un port que desconeix: “Aquest recorregut no és dolent per a mi. De fet, és bastant bo. La tercera i la quarta etapes són duríssimes. La Molina és un port que ja coneix tothom. En canvi, el de Boí Taüll no el conec, però sé que és bastant exigent”.

El ciclista admet que aquesta temporada viurà amb sensacions diferents totes les proves en què ha competit més cops des del seu debut com a professional: “La Volta és molt bonica, sempre m’ha agradat molt. Per això vinc gairebé sempre, no és perquè l’hagi guanyat. Gaudeixo de la competició, de com ho fa l’organització, del paisatge, estic encantat d’estar una altra vegada aquí.”

Si no és possible el triomf final, Valverde igualment se “n’anirà content” de la Volta si considera que ha fet “una bona cursa” i ho ha donat “tot”. Però assegura que el fet que sigui l’última vegada que la correrà “no afegeix pressió, ni molt menys”. El seu propòsit és divertir-se. “Vull gaudir-la. Si és guanyant es gaudeix molt més, però vull gaudir-la com sigui”.

Encara que el perill per als aspirants als primers llocs de la general començarà des de l’inici de la Volta. “Les dues primeres etapes són una mica perilloses, sobretot pel vent”, adverteix Valverde. La primera tindrà l’inici i el final a Sant Feliu de Guíxols i la segona sortirà de l’Escala i finalitzarà a Perpinyà.

La predicció de Valverde és que el dijous, després de l’etapa amb final a Boí Taüll, els primers llocs de la general ja tindran els seus amos. “Crec que La Volta quedarà bastant decidida després de les dues etapes de muntanya. Montjuïc és dur, però per remuntar entre els primers de la general serà complicat”, considera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)