Ciclisme

Ensurt per començar

Ciclisme. Michael Matthews guanya a Sant Feliu de Guíxols una primera etapa de la Volta marcada pel desmai de Sonny Colbrelli a la meta provocat per l’esforç en l’esprint

Sonny Colbrelli (Bahrain) va ser el protagonista involuntari en la primera etapa de la Volta, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols. L’italià (31 anys), actual campió d’Europa i vencedor de la París-Roubaix del 2021, era un dels favorits per a la victòria i va esprintar de forma ferotge contra l’australià Michael Matthews (Bike Exchange) en el petit pendent de la meta. Mentre Matthews, feliç, alçava els braços el seu rival va caure desmaiat sobre l’asfalt per culpa presumptament de l’esforç realitzat. Va saltar l’alarma i ràpidament les assistències mèdiques s’hi van atansar per evitar mals majors. Li van fer un massatge cardíac i una ambulància medicalitzada el va traslladar a l’hospital Josep Trueta de Girona en “condicions estables”, segons va informar l’equip. Colbrelli havia arribat a la Volta després de superar una bronquitis les setmanes anteriors.

Mal temps

L’etapa va ser moguda des de l’arrencada per culpa de la tramuntana i la pluja. Després de l’Escala, camí de la Ganga, el pilot es va partir en mil bocins per un atac combinat dels corredors del Bike Exchange, que van aconseguir gairebé un minut de diferència. El Movistar de Valverde va fer tot el desgast per compactar un altre cop tots els favorits quan encara faltaven 50 quilòmetres per a l’arribada.

Quan el grup s’encaminava cap a la meta va fer acte d’aparició la pluja, que va deixar xops els revolts del descens de Romanyà, on un petit grup d’escapats mirava de fer camí sense èxit. El Movistar, un altre cop, va marcar el ritme amb tanta mala sort que José Joaquín Rojas va relliscar i va fer caure el líder de l’Ineos, el campió olímpic Richard Carapaz, que va haver de fer un esforç encomiable al costat de Castroviejo per tornar a col·locar-se a l’altura dels favorits.

La preparació de l’esprint va ser un xoc de trens. Matthews, que ja havia guanyat a Sant Feliu en la Volta del 2019, sabia perfectament què havia de fer. Dissabte va ser quart a la Milà-San Remo i se sentia prou fort per espavilar-se tot sol. En la petita pujada final de 300 m va esprintar tot sol per la banda dreta mentre Colbrelli i la resta ho feien per l’esquerra. L’italià va fer la sensació que el podia atrapar a 50 m i probablement per això va fer alguna pedalada més del compte.

Avui, camí de Perpinyà, que torna a la Volta, el vent torna a ser la principal amenaça i tots els equips ho saben.

LA FRASE

M’esperava la dona a l’arribada i m’ha fet molt feliç abraçar-la després de celebrar el triomf
Michael Matthews
Bike Exchange
1a etapa
1r M. Matthews (Bike Exch.) 3h47:11
2n. S. Colbrelli (Bahrain) m.t.
3r. Q. Parcher (Groupama-FdJ) m.t.
8è. E. Prades (Caja Rural) m.t.
12è. K. Galván (Kern Pharma) m.t.
30è. M. Soler (UAE) m.t.
50è. J. Nicolau (Caja Rural) m.t.
89è. R. Adrià (Kern Pharma) a 2:31
122è. M. Brustenga (Trek) a 10:48
135è. A. Moreno (Burgos BH) a 16:54
General
1r M. Matthews (Bike Exch.) 3h47:11
2n. S. Colbrelli (Bahrain) a 0:04
3r. J.I. Hvideberg (DSM) m.t.
9è. E. Prades (Caja Rural) a 0:10
13è. K. Galván (Kern Pharma) m.t.
30è. M. Soler (UAE) m.t.
Muntanya
1r. J.I. Hvideberg (DSM) 3
2n. R. Dennis (Jumbo-Visma) 3
3r. A. Molenaar (Burgos) 3
Equips
1r. Bahrain-Victorius 11h21:33
Patrocini

Els set catalans de la Volta

Tot i les baixes d’última hora d’Antonio Pedrero (Movistar) i David de la Cruz (Astana), la presència de corredors catalans és la més alta dels últims 15 anys. Els que van sortir a Sant Feliu són Marc Soler (UAE), Edu Prades i Joel Nicolau (Caja Rural), Roger Adrià i Kiko Galván (Kern Pharma), Marc Brustenga (Trek) i Adrià Moreno (Burgos BH). Soler competeix amb la clara intenció de disputar la general i ahir ja se’l va veure ben col·locat. Prades i Galván van deixar-se veure en l’esprint final a Sant Feliu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)