Esquí

Simon Billy, Bastien Montes i Simone Origone es juguen la Copa del Món 2022 d'esquí de velocitat a Grandvalira

Les tres carreres finals es disputen a la pista Riberal del sector del Grau Roig del 31 de març al 2 d'abril

Bastien Montes, Simon Billy, Simone Origone i Valentina Greggio són els protagonistes de les finals de la Copa del Món d'esquí de velocitat 2022, que es disputen al sector de Grau Roig de Grandvalira. Tres carreres -31 de març al 2 d'abril- per decidir el títol. El centre hivernal andorrà és un clàssic al circuit de velocitat de la Federació Internacional d'Esquí (FIS). Des de l'hivern del 2012, i tret dels anys 2020 i 2021 per la pandèmia, acull regularment els esquiadors més ràpids del planeta.

En categoria masculina, el francès Bastien Montes aspira a guanyar la segona Copa del Món d'esquí de velocitat, però no ho tindrà fàcil. El seu compatriota Simon Billy, actual defensor del títol, i l'incombustible italià Simone Origone –12 Copes del Món– tenen també opcions. La competitivitat entre els tres esquiadors, Billy, Montes i Origone, augura unes finals sense concessions i amb molta tensió. Hi ha en joc 300 punts, 100 per carrera, i tot està per decidir.

No hi haurà cap representant andorrà, però sí que l'equip de la RFEDI liderat per Ricardo Adarraga. El guipuscoà ocupa la dotzena posició de la general quan falten tres proves i el seu objectiu és acabar entre els deu millors. També hi participen el madrileny Juanki Sánchez i el barceloní Eduard Manrique.

Valentina Greggio, imbatuda aquesta temporada

En categoria femenina, la competició fins ara ha estat un monòleg a càrrec de la italiana Valentina Greggio. La italiana es troba en un gran momento de forma i segeueix imbatuda aquesta campanya amb cinc victòries en cinc curses. La seva gran rival, Britta Backlund, actual defensora del títol, no l’hi posarà fàcil, però les seves opcions són mínimes. Valentina Greggio vol recuperar la Copa del Món d'esquí de velocitat que se li va escapar les tres últimes temporades i va acabar a les mans de Britta Backlund.

Clasificació general Copa del Mundo esquí de velocitat 2022 

Categoria masculina
 
1. Bastien Montes (Fr)  400 ptos
2. Simon Billy (Fr)         380
3. Simone Origone (It)   372
5. Radim Palan (Cze)     215

12. Ricardo Adarraga (Esp) 109
28. Eduard Manrique (Esp)  20  
 
Categoria femenina
1. Valentina Greggio (Ita)  500 ptos
2. Brita Backlund (Sue)        370
3. Clea Martinez (Fr)          305

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)