Hoquei sobre herba

El Júnior venç el Gantoise (1-2) i es penja un bronze històric en l’EHL

El Júnior ha derrotat el Gantoise belga per 1-2 i s’ha penjat una medalla de bronze històrica en l’EHL, la màxima competició europea, tot just en la seva primera participació. L’equip de Marcel Malgosa ha aguantat davant d’un rival superior físicament en els dos primers quarts, ha defensat amb molt de criteri els penals córner –ha evitat el gol en sis dels set–i ha exhibit una gran efectivitat quan els ha llançat amb dos gols en dos intents.

L’equip de Sant Cugat no ha trobat la manera d’espolsar-se la pressió zonal del Gantoise en el primer quart, que s’ha desenvolupat majoritàriament en camp català. En el minut 10, l’equip belga ha forçat un penal córner, però la portera Natàlia Salvador ha aturat l’intent rival i també ha malbaratat la segona jugada en el rebuig.

La dinàmica ha canviat en el segon quart. El Júnior ha fet un pas endavant i el fruit ha estat un penal córner que Berta Serrahima ha transformant en el minut 10 (0-1). A més, l’equip català ha evitat en una doble acció de penal córner (11’). Salvador amb la cama dreta, ha aturat el primer intent i la jugadora belga ha llançat a fora el segon. En el quart intent (14’), però, el Gantoise, que ha tingut un dia més de descans, ha canviat totalment l’estratègia en el llançament i ha empatat (1-1). Ballenguien, l’estrella rival i que havia executat els intents anteriors sense èxit, ha amagat i ha assistit Anne-Sophie Vanden Borre en una acció d’estratègia molt ben realitzada que ha desactivat el sistema defensiu català.

El júnior s’ha sobreposat a la targeta verda de Mariona Heras –2 minuts d’exclusió– i ha evitat de nou el gol en el cinquè penal córner llançat altre cop per Ballenguien i interceptat per la defensa (30’).

Tot just arrencar el darrer quart, el Júnior ha disposat del seu segon penal córner i l’ha tornat a clavar (2/2). Maialen García ha desviat el tret inicial i ha enganyat la portera rival. A 6:17 del final, els arbitres han assenyalat el sisè penal córner favorable al Gantoise. El Júnior, indignat amb raó, ha demanat el vídeo arbitratge, que l’ha corroborat malgrat que no estava gens clar. Les belgues han provat de nou l’engany però la defensa catalana ha llegit l’acció. El Gantoise ha substituït la portera per una jugadora de camp a 3:30 del final i ha tingut l’empat a 17 segons en el seu setè penal córner, però, pressionat, ha fallat en la recepció.