Futbol sala

El Barça fa el cor fort

Futbol sala. Classificat amb èpica i desgast amb el gol d’Adolfo, busca avui contra l’Sporting (17 h, E3), el campió, el títol de la UEFA Futsal Champions

El gol de rebel·lia d’Adolfo a disset segons del final de la pròrroga contra el Benfica. Els seus plors. La jugada de Dyego, l’home del partit amb dos golassos –amb el permís del gol viral de Ferrão d’esperó–, i l’assistència definitiva. La celebració emotiva amb la penya Els Dracs després d’haver remuntat el 3-0 del descans. Aquestes escenes ja formen part de l’imaginari blaugrana, però la immediatesa és cruel i quedaran diluïdes si l’equip de Jesús Velasco no guanya avui a Riga la seva quarta corona europea en la tercera final seguida, un compromís entremaliat contra l’Sporting (17 h, Esport3), el campió, que arriba a la cita força més descansat perquè va tenir una semifinal plàcida contra l’ACCS (2-6). Tot al contrari de la que va haver de metabolitzar el Barça, que va fer el cor fort en un partit dramàtic. L’equip de Nuno Dias viu una dècada prodigiosa amb cinc finals en les sis últimes temporades i dos títols.

El Barça, que ha reservat diversos jugadors fonamentals que estaven entre cotó fluix els darrers partits, desafia avui la supremacia del futbol sala portuguès –campió del món i d’Europa– amb la moral pels núvols després d’haver completat un exercici de supervivència. Una demostració de perseverança “memorable”, com diu Velasco, que va revertir fins i tot la desgràcia. El 3-0 portuguès és un exemple de com es poden arribar a complicar les coses. El rebuig d’una rematada al pal de Marcenio va ser tan llarg que va articular un contraatac letal.

El duel d’avui a Riga és la repetició de la final de l’any passat a Zadar en què l’Sporting es va imposar per 4-3 aixecant un 0-2. D’entre les grans figures de l’Sporting, farcit d’internacionals del seu país com Pauleta o Matos, crida l’atenció el jove pivot portuguès de 20 anys Zicky Té, escollit MVP de la final 2021. Rapidíssim i amb visió –dues assistències contra l’ACSS–, és un autèntic malson. A les files portugueses hi ha el català Esteban Cejudo, que va marcar divendres. L’Sporting té la baixa de l’internacional lusità Peny Varela per una vermella absurda contra l’ACSS.

EL PROTAGONISTA

Vam creure en nosaltres mateixos contra un rival d’entitat i no vam esperar als penals. Va ser un partit memorable
L’Sporting té bona pilota aturada i qualitat. Hem de recuperar forces i començar millor que en la semifinal
Jesús Velasco
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)