Golf

Profetes a casa

Golf. Pablo Larrazábal i Adri Arnaus enllacen dues victòries catalanes en l’Infinitum a Salou i el PGA a Caldes de Malavella, una fita sense precedents en el DP World Tour, l’antic circuit europeu

El golf català viu un moment dolç. Les dues últimes setmanes s’han alineat tots els astres i s’ha donat una coincidència difícilment repetible, els dos millors professionals del país, Pablo Larrazábal (Barcelona, 1983) i Adri Arnaus (Moià, 1994), s’han imposat en els dos tornejos del circuit europeu, l’ara conegut com el DP World Tour, que s’han disputat en territori català, l’ISPS Handa Championship in Spain, a Salou, i el Catalunya Championship, a Caldes de Malavella. Una fita sense precedents en el competitiu i selectiu circuit continental. “Com a federació, estem molt contents que proves d’aquesta categoria vinguin a Catalunya. Això vol dir dues coses: que tenim molt bons camps i bones instal·lacions, i que s’organitzen molt bé. Aquestes dues proves s’han emès en molts països per televisió, i que guanyin dos jugadors catalans és importantíssim”, assegura Ramon Nogué, president de la Federació Catalana de Golf.

Es tracta d’una fita històrica i fruit d’un cúmul de circumstàncies. “És un fet excepcional, més que res perquè el tour europeu no es fa cada any a Catalunya i aquest cop ha coincidit que dues proves que s’havien de fer a Àsia es van suspendre per la covid i aleshores les vam captar perquè es fessin aquí, l’Infinitum i el PGA. A més, al juny encara tindrem un challenge a l’Empordà, o sigui que serà un curs rodó per al golf català”, remarca Nogué.

Pablo Larrazábal, professional des del 2004, ja acumula set victòries en el circuit europeu, però el 24 d’abril va segellar la primera a Catalunya. De fet, el barceloní ja havia guanyat el 13 de març l’Open MyGolflike de Sud-àfrica, després d’un desempat amb l’anglès Jordan Smith i el català Adri Arnaus. Onze anys més jove, el jugador moianès va estrenar el seu palmarès d’aquesta graduació diumenge a Caldes de Malavella, una fita que encara ha estat més especial pel fet de ser a casa. “Feia temps que ho perseguia. És un somni fet realitat i a més aconseguit aquí. Em conec el camp, m’hi entreno tots els estius i sempre m’han atès molt bé. Estic molt agraït a tots els aficionats que m’han animat de dilluns a diumenge. Ha estat una setmana increïble. És una victòria molt compartida, perquè no seria aquí sense ells i, sobretot, sense el suport del meu equip”, va explicar el golfista moianès després del triomf. Arnaus, que ja acreditava cinc segons llocs en el circuit, va necessitar sis forats de desempat per tombar la resistència del sud-africà Oliver Bekker, que havia començat la jornada definitiva com a líder.

En el campionat del PGA

El bon rendiment de Pablo Larrazábal i Adri Arnaus en els primers mesos de l’any els ha catapultat fins als deu primers llocs de la llista del DP World Tour (quart i sisè, respectivament) i entre els cent primers del rànquing mundial (70è i 52è). De retruc, dilluns vinent tots dos apareixeran en la llista oficial de participants en el campionat del PGA, el segon major del curs, que es disputa del 19 al 22 de maig. Serà una altra fita històrica per al golf català. Més endavant, i si la seva trajectòria no es torç, també tenen moltes possibilitats de jugar l’obert Britànic, del 14 al 17 de juliol.

DP World Tour
1r V. Hovland (Noruega) 1893,2 punts
2n R. McIlroy (Irlanda Nord) 1729,1
3r T. Pieters (Bèlgica) 1528,5
4t P. Larrazábal 1183,2
5è R. Bland (Anglaterra) 1060,7
A. Arnaus 829,3
7è J. Smith (Anglaterra) 820,4
8è S. Lowry (Rep. Irlanda) 809.6
9è S. Sharma (Índia) 759,3
10è A. Wu (Xina) 737,5
Rànquing mundial
1r S. Scheffler (EUA) 9,8295
2n J. Rahm (Espanya) 8,2082
3r C. Morikawa (EUA) 7,5992
52è A. Arnaus 2,1432
70è P. Larrazábal 1,8987
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)