Tennis

Alcaraz guanya el duel contra Nadal a Madrid

El jove murcià s’imposa al manacorí per 6-2, 1-6 i 6-3 i demà jugarà la semifinal contra Novak Djokovic (1)

El murcià Carlos Alcaraz (7) ha guanyat la partida a Rafa Nadal (3) en el duel més esperat dels quarts de final del Masters 1000 de Madrid. L’aspirant ha marcat diferències en el primer i el tercer parcial (6-2, 1-6 i 6-3), després que en el segon es desconnectés per culpa d’una vinclada del turmell dret. El seu rival en semifinals serà Novak Djokovic (1), que s’ha desfet del polonès Hubert Hurkacz, per 6-3 i 6-4 en 1h21.

El jove tennista murcià ja ha fet tota una declaració d’intencions només començar, aconseguint el primer trencament en el primer joc i anotant-se tres cops guanyadores. En la posada en escena, però, cap dels dos jugadors ha pogut conservar el seu servei. Nadal ha replicat tot seguit i Alcaraz també ha segellat el trencament en el tercer. A partir d’aquí, l’aspirant ha començat a guanyar terreny al tercer cap de sèrie. Pletòric de confiança i de físic, Alcaraz li guanyava la partida tàctica a Nadal, que no trobava la tecla per neutralitzar l’allau de joc del seu rival. Un nou trencament en el setè i el vuitè joc en blanc amb el servei han tancat el primer parcial en 47 minuts.

A l’inici del segon set, les forces s’han equilibrat. Alcaraz, fins i tot, ha hagut d’aixecar un 0-40 per conservar el seu servei en el segon joc. Nadal començava a reaccionar i a fer córrer el jove tennista murcià. Precisament, el manacorí ha certificat el 2-1 en una pilota en què ha sorprès Alcaraz a contrapeu. El vencedor del Barcelona Open Banc Sabadell s’ha torçat el turmell dret, ha hagut de ser atès per un fisioterapeuta i se li hagut d’embenar el peu per continuar el partit. La vinclada li ha passat factura. En la tornada a la pista no se l’ha vist còmode i ha cedit el seu servei en blanc. Semblava que el partit entrava en una nova dimensió, però aleshores hi hagut una altra aturada a causa del defalliment d’una espectadora. Després de ser atesa pels serveis mèdics, Nadal ha rematat el segon set aprofitant la desconnexió d’Alcaraz (6-1). En el tercer parcial i després de passar pels vestidors, el tennista murcià ha recuperat la seva millor versió. Ha recuperat la confiança, ha tornat a prendre el comandament i ha segellat el trencament en blanc en el quart joc. Nadal ja no ha tingut capacitat per reaccionar i ha cedit el darrer parcial per 3-6.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)