Ciclisme

Arnaud Demare s’imposa a l’esprint de Messina

Juanpe López continua líder del Giro d’Itàlia

El francès Arnaud Demare (Groupama) ha aconseguit la victòria a l’esprint en la cinquena etapa del Giro d’Itàlia, la segona a l’illa de Sicília, que s’ha disputat sobre un recorregut de 174 quilòmetres entre Catània i Messina, amb el port Portella Mandrazzi, de segona categoria, amb pendents de fins a un 4,9%, com a principal obstacle. Demare, de 30 anys, ha estat qui millor s’ha col·locat en els últims metres i ha creuat la meta per davant del colombià Fernando Gaviria, el segon classificat. Amb aquesta victòria el francès suma el seu sisè triomf a la ronda italiana i el número 85 al seu palmarès.

La classificació general la segueix liderant l’espanyol Juan Pedro López (Trek), que ha entrat a meta amb el pilot i en la sisena etapa tornarà a lluir la maglia rosa.

Nibali es retirarà a final de temporada

Més enllà del terreny esportiu, Vincenzo Nibali (Messina, 1984) ha aprofitat l’arribada a casa seva per anunciar que aquesta serà la seva última temporada com a professional. “Aquest és el meu últim Giro d’Itàlia, deixo el ciclisme a final de temporada. Ha arribat el meu moment, i és normal. Estava esperant aquesta etapa per dir-ho. Aquí vaig començar a córrer, a córrer a Sicília, l’Etna, a partir d’aquí va ser una escalada. He donat molt al ciclisme i potser ha arribat el moment de tornar el temps dedicat a les dues rodes a la meva família”, ha sentenciat en declaracions a la RAI sense poder contenir les llàgrimes. La talla de Nibali queda reflectida en què és un dels únics set ciclistes que han estat capaços de guanyar les tres grans voltes per etapes. Es va imposar en la Vuelta del 2010, el Giro del 2013 i el 2016, i el Tour del 2014, a més d’aconseguir cinc podis més en les tres proves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)