Tennis

Iga Swiatek aixeca el seu segon Roland Garros

La tennista polonesa venç Coco Gauff per 6-1 i 6-3 (2) i guanya el seu segon Roland Garros dos anys després del seu primer Grand Slam

La polonesa de 21 anys Iga Swiatek (número 1 de la WTA) ha vençut en la final del Roland Garros a la nord-americana de 18 anys Coco Gauff (23 de la WTA) per 6-1 i 6-3 en una hora i deu minuts de partit. Amb aquesta victòria, Swiatek iguala Venus Williams amb 35 victòries seguides, la millor ratxa del segle 21, i es proclama vencedora del seu segon Grand Slam amb només 21 anys acabats de complir aquest mateix dimarts.

Swiatek (1) arribava a la final concedint un únic set en tot el torneig, on ha mostrat al llarg de les setmanes que continua en un estat de forma extraordinari que li permet jugar al seu màxim nivell.

El partit ha començat amb Coco Gauff (18) perdent el seu primer torn de servei, fet que ha aprofitat Swiatek per guanyar el seu i posar-se 2-0. La polonesa ha dominat la majoria dels jocs del primer set jugant un tennis molt agressiu i aprofitant els errors no forçats de Gauff, fins a emportar-se el set per 6-1. La jove nord-americana s’ha mostrat una mica nerviosa durant la primera mitja hora i no ha pogut mostrar el nivell al qual ens té acostumats.

Gauff ha fet un pas endavant en el segon set i s’ha emportat els dos primers jocs mostrant les seves millors qualitats a pista, però Swiatek ha recuperat sensacions ràpidament per igualar el marcador. Arran d’això, el partit ha tornat a la dinàmica del primer set i la polonesa no ha donat cap opció a la seva rival. Swiatek ha encadenat cinc jocs seguits per posar-se 5-2 amb una sèrie de cops impossibles per la seva rival. Gauff ha trencat la ratxa amb un joc a favor seu, però Iga ha aprofitat el seu servei per guanyar el set definitiu i emportar-se el partit enviant un missatge clar i contundent a la grada: la número 1 del món només coneix la paraula victòria.

Amb aquest triomf, Swiatek es torna a coronar com a campiona a París i suma més punts per continuar al capdavant de la classificació WTA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)