Rugbi

Festa major a Sant Boi

La celebració. La Santboiana ofereix el vuitè títol de lliga a la plaça de la Vila del municipi, on centenars d’aficionats celebren la gesta de l’equip

La Santboiana va celebrar ahir el títol de lliga que va conquerir diumenge conta l’Ordizia en la temporada del centenari. Els jugadors es van passejar amb un autobús descobert i van arribar com a herois a la plaça de la Vila, on van ser rebuts per l’alcaldessa, Lluïsa Moret: “Un altre cop heu fet història. Gràcies, perquè a l’estadi vau lluitar, vau guanyar i vau fer història.” No hi van faltar els clàssics parlaments enmig d’un ambient festiu i amb centenars de seguidors aclamant els seus ídols. Sant Boi, una ciutat en què es respira rugbi, va celebrar el seu vuitè títol de lliga d’un club històric, el degà del rugbi català i estatal.

Els organitzadors van contribuir al clímax amb música a tot volum per animar els aficionats, molts dels quals duien la samarreta blava que havien lluït al Baldiri Aleu.

Tot el poble es va apropar a la plaça de la Vila –no hi cabia ni una ànima més– per tornar a celebrar un títol de lliga en un dia històric per a la ciutat de Sant Boi.

L’afició va rebre els herois, que arribaven a l’ajuntament en l’autobús amb el qual havien recorregut els carrers amb càntics com el clàssic “Sí, sí, sí, la lliga ja és aquí” i el conegut i emblemàtic: “Tot just entrar a la grada, em vaig enamorar, el cor em bategava, no em preguntis per què, soc de la Santboiana, sempre t’animaré”, mentre sonava la ja mítica cançó de We are the champions.

Moments màgics, els que es van viure, com ara quan el capità de l’equip, Afa Tauli, va rememorar el moment d’aixecar el títol de lliga per a tots els aficionats, i quan Aleix Buira, engrescat, va prometre nous èxits per a la temporada vinent.

Una tarda que va estar a l’altura de la magnitud de l’esdeveniment esportiu que es va viure ahir al Baldiri Aleu, on l’equip, després d’una temporada meravellosa, va guanyar el títol de lliga setze anys després. El carismàtic i imprescindible Tauli, que va jugar coix i es va buidar, va acabar encoratjant el personal quan va donar les gràcies a tot el poble: “Aquesta copa és per a la ciutat de Sant Boi.”

ELS PROTAGONISTES

Un altre cop heu fet història. Gràcies, perquè a l’estadi vau lluitar, vau guanyar i vau fer història
Lluïsa Moret
Alcaldessa de sant boi
L’any passat no podíeu ser al camp, aquest hi heu estat i hem jugat amb un més cada partit. L’any que ve, més
Aleix Buira
Jugador de la santboiana
Vull aprofitar per felicitar tot el poble. Cada dia anem a més
Aurora Bravo
Presidenta de la ue santboiana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)