Esports de muntanya

Boí Taüll serà l’escenari dels mundials d’esquí de muntanya del 2023

L’èxit de l’organització dels europeus d’aquest any ha estat clau en l’elecció de l’estació catalana

La Federació Internacional (ISMF) ha seleccionat la candidatura de Boí Taüll per celebrar la propera edició dels mundials d’esquí de muntanya de 2023, competició que es disputarà del 26 de febrer al 4 de març. L’estació ribagorçana tornarà a posicionar-se en l’epicentre del calendari internacional de l’especialitat i s’espera superar amb escreix els 20 països participants als europeus d’aquest any.

Amb aquesta cita, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) demostra, una vegada més, el seu compromís en la promoció de l’esport de competició i, alhora, la seva voluntat per potenciar noves disciplines a les estacions com l’esquí de muntanya. La candidatura ha comptat amb el suport de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) i el Consell Superior d’Esports (CSD), així com de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el Consell Català de l’Esport i de la Diputació de Lleida, entre d’altres institucions.

La concessió dels campionats del món és de vital importància, sobretot si es té en compte que l’esquí de muntanya s’incorporarà com a nova disciplina als propers Jocs Olímpics d’hivern de Milano - Cortina del 2026. L’esquí de muntanya ja va ser especialitat esportiva en els passats Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020, en la qual es van aconseguir tres medalles (una d’or i tres de bronze) gràcies a l’extraordinari paper dels esportistes catalans Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer i Marc Radua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)