L’equip espanyol sotmet Croàcia (10-5) i tornarà a lluitar pel títol mundial contra Itàlia

El conjunt de David Martín, amb un impressionant Unai Aguirre sota els pals, ha excel·lit en defensa

La selecció espanyola, amb tretze jugadors de clubs catalans, ha tornat a excel·lir en defensa contra Croàcia (10-5) i s’ha guanyat amb tot mereixement el bitllet per a la segona final del mundial consecutiva. En la pugna per l’or, l’equip de David Martín es tornarà a trobar Itàlia (diumenge a les 20 h), el seu botxí a Gwangju 2019 (10-5), i que avui s’ha imposat a Grècia (12-10) en la primera semifinal. L’espectacular actuació d’Unai Aguirre sota els pals (11 aturades), el gran treball en defensa (7 bloquejos) i el joc coral en atac (3-3, 2-0, 2-2 i 3-0) han estat les claus d’un partit per emmarcar.

El primer quart ha acabat en taules (3-3). Tot i alguna badada defensiva, el conjunt hispà ha fet bons els gols de Munárriz, Bustos i Mallarach, els dos últims en superioritat, per neutralitzar el bon inici del renovat conjunt balcànic. En el segon quart, l’equip de David Martín ha fet un pas endavant en defensa. El plantejament del tècnic barceloní ha col·lapsat l’atac rival, que no ha pogut veure porteria en quatre superioritats. L’equip espanyol, en canvi, ha tret més profit de les accions d’home de més i amb dos xuts d’Álvaro Granados ha arribat a la mitja part amb dos gols de renda (5-3).

Després del descans llarg, les aturades d’Unai Aguirre i dos míssils de Bernat Sanahuja obrien l’escletxa fins al 7-4. Però un gran gol d’Andrija Basic, amb un xut ajustat al pal, ha deixat el parcial en 7-5 abans d’entrar en els últims 8 minuts de partit. Marko Bijac ja havia entrat a la piscina per substituir Toni Popadic a la porteria, però no ha pogut fer res per evitar el festival dels de David Martín, que han segellat l’accés a la final amb un parcial final de 3-0, amb dos gols més de Granados i un de Mallarach.