Espanya venç Itàlia en els penals i guanya el títol mundial

La selecció espanyola ha derrotat avui Itàlia en la tanda de penals a Budapest després que el temps reglamentari s’hagi acabat amb 9-9 i ha aconseguit el tercer títol mundial de la seva història. L’aturada del porter suplent Edu Lorrio en la segona tanda en el llançament de Giacomo Cannela, combinat amb el gol de Granados –4 gols durant el partit i dos en la tanda–, ha donat el títol al conjunt de David Martín. Amb set jugadors catalans i tretze que formen part de clubs catalans, el conjunt de David Martín va anar gairebé sempre per davant però va veure com l’avantatge se li esmunyia en el tram final.

Espanya ha començat molt bé marcant en un contraatac coronat pel rapidíssim Granados. Munarriz ha fet el 0-2, un gol confirmat pel vídeo arbitratge, i també ha marcat l’1-3. Però Itàlia ha estat molt inspirada en les superioritat (3/4) i ha empatat al final del primer quart (3-3).

Granados ha avançat de nou l’equip de David Martín en una doble superioritat (3-4) i ha fet el 3-5 en superioritat, demostrant que és un gran canoner. Tahull, ben desmarcat, ha rendibilitzat una gran passada de Perrone (3-6) en un segon quart gairebé perfecte dominat amb un parcial de 0-3 en que també han lluït la defensa i el porter Unai Aguirre.

Perrone ha clavat el 3-7 aquest cop aprofitant el servei d’un company. Itàñia ha fet el 4-7 en superioritat (4/7), però Granados, desfermat i confirmant la bona circulació del conjunt estatal en les superioritats, ha clavat el 4-8. Els italians han fet el seu cinquè gol amb un home de més i han segellat un parcial de 2-0 que els ha donat vida al final del tercer quart (6-8) a partir de les bones aturades del seu porter. Famera, a boca de canó, ha donat fluïdesa a l’atac del conjunt de David Martín (6-9). Itàlia ha marcat de penal molt protestat (7-9) i amb 6 minuts per davant ha afegit incertesa al final del partit. Itàlia ha fet un parcial de 2-0 (9-9) i ha abocat la final a un desenllaç dramàtic. Marc Larumbe, ha provocat una exclusió en el darrer atac. Martín ha demanat temps mort a 35 segons del final. Espanya ha perdut la pilota i la final s’ha decidit en els penals.