Tennis

Halep atropella Badosa en els vuitens de Wimbledon

Tennis. La de Begur és infinitament inferior a la campiona del 2019 i perd per 6-1 i 6-2 en tan sols 59 minuts de monòleg romanès

Simona Halep (16) va tornar a barrar ahir el pas de Paula Badosa (4) en els vuitens de Wimbledon –6-1 i 6-2 en nomes 59 minuts– tal com ja havia fet en el WTA 1.000 de Madrid. La varietat de cops de la romanesa, campiona a Londres el 2019 i semifinalista el 2014 i que no ha perdut cap set en aquesta edició, va desballestar l’empordanesa. Halep va saber atacar i defensar-se. Badosa va estar fluixa amb el servei, un dels seus valors afegits, i va encaixar quatre trencaments. A més, només va disposar d’una pilota de break. La rival de Halep serà la nord-americana Amanda Anisimova (20), que va batre la francesa Harmony Tan per 6-2 i 6-3. Anisimova va meravellar fent semifinals Roland Garros el 2019 i després d’una etapa complicada, ha ressorgit amb empenta.

Halep va donar la primera queixalada en el tercer joc, consumant el primer break del duel amb un revés creuat impressionant sobre la pujada de Badosa a la xarxa, atreta pel cop curt de la romanesa, una de les seves pràctiques habituals. Mentre, Badosa es precipitava, un dèficit important davant d’una tennista amb tanta experiència. A més, la de Constanza feia molt mal amb la dreta paral·lela, potent aprofitant sovint la força de la begurenca i col·locada (3-1). Halep, com si res, va trencar de nou el servei de la catalana, va segellar el 5-1 en blanc davant d’una rival desdibuixada i va tancar el primer set en 23 minuts (6-1), certificant el seu tercer trencament (3/4). Un monòleg.

Res no va canviar en el segon acte i Halep va guanyar el seu primer servei en blanc. En un quart joc agònic, Badosa va sobreviure amb caràcter i cops d’atac a tres pilotes de trencament fatídiques (2-2). Però Halep va perseverar i va trencar en el sisè (4-2). La romanesa va guanyar el servei en blanc tal com havia fet en el primer set i va tancar el partit en la tercera pilota.

LA DADA

7
cops guanyadors
va connectar només Paula Badosa en tot el partit, per 17 de Halep

Cornte perd contra Tomljanovic

Tal com ja va quedar reflectit a Roland Garros, l’ordre de les caps de sèrie i els teòrics favoritismes no son bones referències. A Londres, només una de les vuit quart-finalistes, la tunisiana Ons Jabeur (3), figura entre les deu favorites. La francesa Alizé Cornet, a més de destapar l’encobriment d’un brot de covid a París en la sala de premsa aquesta setmana, va fer saltar la banca contra la polonesa Iga Swiatek (21), la gran favorita. Però ahir, en canvi, es va estavellar davant de l’australiana Ajla Tomljanovic –4-6, 6-3 i 6-3–, que se les haurà amb la kazakh Elena Rybankina(17), botxí de la croata Petra Martic: 7-5 i 6-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)