Atletisme

Tercera corona mundial per a Yulimar Rojas en triple salt

L’atleta del Barça ha marcat territori amb un segon intent de 15,47 m, inabastable per a les seves rivals

La veneçolana del Barça Yulimar Rojas continua engrandint el seu palmarès en el fossar de triple salt i a Eugene ha enllaçat la seva tercera corona mundial a l’aire lliure. En té tres més en pista coberta, a més d’un or i una plata olímpica. Un segon intent de 15,47 m ha sentenciat la final, ja que ha resultat del tot inabastable per a les seves rivals, a pesar del bon rendiment de la jamaicana Shaniela Ricketts (14,89 m) i la nord-americana Tori Franklin (14,72 m), totes dues amb marques de l’any.

Quatre campions olímpics

A més de la supremacia de Rojas, la quarta jornada al Hayward Field d’Eugene ha estat marcada per l’ascendència dels campions olímpics de Tòquio. Els altres quatre títols en joc han tingut com a protagonistes els mateixos que a la capital nipona. En alçada, el qatarià Mutaz Essa Barshim ha sumat la tercera corona després de segellar la marca de l’any (2,37 m). A diferència de Tòquio, aquest cop no ha hagut de compartir el màxim guardó, ja que l’italià Gianmarco Tamberi no ha pogut passar del quart lloc (2,33 m). En els 1.500 m, la kenyana Faith Kipyegon, guanyadora de les dues últimes cites olímpiques, ha recuperat el tron mundial de Londres cinc anys després en vèncer (3:52.96) en la pugna final amb l’etíop Gudaf Tsegay (3:54.52). En els 3.000 m obstacles, el marroquí Soufiane El Bakkali (8:25.13) ha aparegut en escena en l’última volta per demostrar que aquesta especialitat ja no és un terreny reservat per als corredors kenyans. De fet, a Eugene s’han hagut de conformar amb la tercera plaça del campió a Doha Conseslus Kipruto (8:27.92) perquè el segon lloc ha estat per a l’etíop Lamecha Girma (8:26.01), vigent subcampió olímpic. En l’heptatló, la belga Nafissatou Thiam ha hagut de forçar de valent en els 800 m per recuperar la primera plaça i sumar el segon títol mundial amb 6947 punts. Després de la javelina, la neerlandesa Anouk Vetter havia escalat fins al primer lloc, peròal final s’ha hagut de conformar amb el subcampionat i un nou rècord del seu país (6867). La castellonenca Clàudia Conte, que en la primera jornada amenaçava la plusmarca espanyola de la catalana Maria Vicente (6304), ha ocupat finalment el novè lloc i registre personal (6194).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)