Natació

Leon Marchand competirà en el campionat d’Espanya Open a Sabadell

El prodigi francès de 20 anys va assolir els títols mundials de 200 i 400 m estils en el mundial de Budapest

A més dels principals referents catalans, el campionat d’Espanya Open que es disputa des de dimecres i fins diumenge a Sabadell tindrà la participació il·lustre del nou prodigi de la natació francesa, el jove de 20 anys Leon Marchand, campió mundial de 200 m i 400 m estils a Budapest, i plata en els 200 m papallona. Amb 4:04.28 en els 400 m estils, el nedador de Tolosa de Llenguadoc no es va quedar gaire lluny de la plusmarca mundial de Michael Phelps (4:03.84). De fet, Marchand està en bones mans si es vol convertir en una de les noves estrelles de l’univers aquàtic, ja que s’entrena als Estats Units a les ordres de Bob Bowman, que ja va ser el descobridor del tauró de Baltimore. Amb els Jocs de París 2024 a l’horitzó, serà un dels nedadors a tenir en compte , tot i que el present més immediat és a Can Llong i només figura inscrit en els 200 m braça (dissabte) i els 100 m papallona (diumenge).

Test per a l’europeu de Roma

El campionat de Sabadell tindrà una doble vessant. Per alguns suposarà el punt culminant de la temporada i per als convocats per a l’europeu, de l’11 al 17 d’agost a Roma, servirà per acabar d’ajustar l’estat de forma. En aquest sentit, segur que la participació internacional de nivell serà un estímul afegit per als nedadors catalans. En la jornada inaugural destaca la participació de Jessica Vall (CN Sant Andreu) i Marina García (CN Sabadell), a més de Lidón Muñoz (CN Sant Andreu), que són les principals favorites en els 50 m braça i 50 m papallona, respectivament. En els 50 m papallona masculins, també entrarà en acció el neerlandès Thomas Verhoeven, que va ser medallista de bronze en els 4x50 m lliure del mundial de piscina curta d’Abu Dhabi. Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) s’estrenarà en competició dijous en els 100 m esquena, tot i que també figura inscrita en els 200 m lliure, 100 m braça, 100 m papallona i 200 m estils.

Altres noms propis del campionat són Mireia Belmonte (UCAM), en un curs absent de les grans cites internacionals, Cata Corró (CN Sabadell), que la setmana passada va anunciar la seva retirada de la natació, i Emma Carrasco (CN Sant Andreu), flamant campiona europea júnior de 400 m estils a Otopeni i que té a l’horitzó el mundial de la categoria a Lima, del 30 d’agost al 4 de setembre.

En la competició masculina, destaca la participació dels mundialistes Carles (CN Sabadell, 50 i 100 m lliure, 50 m esquena i 200 m estils), Alberto Lozano (CE Mediterrani, 50 i 100 m lliure, 50, 100 i 200 m papallona) i Sergio de Celis (CN Sabadell, 40 i 100 m lliure, i 50 m papallona), a més de Joanllu Pons (CN Sant Andreu, 200 m esquena, 200 m braça, 200 m papallonai 200 m estils).

Rècord d’inscrits

El campionat absolut i júnior aplegarà 1022 nedadors (606 homes i 416 dones) en representació de 222 clubs i amb la participació de nedadors de França, Anglaterra, Països Baixos, Argentina, Suïssa, Portugal, Ucraïna, Escòcia, Irlanda, entre altres, suposa tot un rècord d’inscrits. Això provocarà que les jornades siguin maratonianes, amb una primera sessió d’aquest dimecres tarda, amb inici a les 16:30 hores i final a les 21:00 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)