Atletisme

Sara Gallego es queda a 15 centèsimes del rècord espanyol i no pot passar a la final de 400 m tanques

Ha acreditat la seva segona millor marca de sempre (54.49) i obté l’onzè registre de les semifinalistes del mundial d’Eugene

La barcelonina Sara Gallego ha tornat a exhibir la seva vessant més competitiva i amb un registre de 54.49 s’ha quedat a les portes de rebaixar la seva plusmarca espanyola (54.34), insuficient per accedir a la final de 400 m tanques del mundial d’Eugene. Gallego, inclosa en la sèrie més exigent, ha arribat cinquena en una cursa dominada per la recordista europea, la neerlandesa Femke Bol (52.84), seguida per la nord-americana Shamier Little (53.61), la jamaicana Rushell Clayton (53.63) i la també velocista local Britton Wilson (53.72), que ha marcat el segon i últim temps de repesca. La barcelonina, per tant, hauria d’haver rebaixat en 6 dècimes la seva marca per accedir a la final.

Tot i que el nivell mitjà de la segona semifinal ha estat el més alt, el millor registre l’ha acreditat la plusmarquista mundial Sydney McLaughlin (52.17) en la tercera i última sèrie. En la primera semifinal, en canvi, la ucraïnesa Anna Ryzhykova ha accedit a la final en acabar segona (54.51), tot i que ha fet un pitjor registre que la catalana.

Després de la cursa, Gallego tornava a mostrar la seva cara més ambiciosa: “He passat a semifinals, que era l’objectiu, he quedat l’onzena per marca, que és un resultat molt bo en tractar-se del meu primer mundial i estic molt satisfeta amb el que he fet. De totes maneres, soc molt exigent i ambiciosa i potser em queda l’espina de no haver rebaixat el rècord d’Espanya per poc.” Pel que fa a qüestions tècniques, ha comentat: “Potser m’he vist una mica pitjor que ahir, però també és veritat que en les eliminatòries anava més tranquil·la i confiada que podia passar. He anat més descontrolada, hi hagut algun desajust i tècnicament també he passat les tanques pitjor que altres vegades, però em quedo en lo positiu.” Gallego ja té en el punt de mira l’europeu de Munic, on sí té possibilitats molt factibles de ser a la final, tot i que a Eugene encara haurà de córrer el relleu de 4x400 m.

Títols per a Jeruto en obstacles i Feng Bin en disc

En la final de 3.000 m obstacles, la kazakh d’origen kenyà Noah Jeruto s’ha imposat a l’esprint amb la millor marca dels campionats (8:53.02) per davant de les etíops Werkuha Getachew (8:54.61) i Mekides Abebe (8:56.08). En el disc hi hagut sorpresa perquè la xinesa Feng Bin ha assolit l’or amb un millor intent de 69,12 m i ha deixat sense resposta a les dues grans favorites, la croata Sandra Perkovic, plata amb 68,45 m, i la nord-americana Valarie Allman, bronze (68,30 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)