Ciclisme

Garrote guanya el mundial i fa realitat el seu somni

Ciclisme. El barceloní s’imposa en la contrarellotge del campionat del món paralímpic del Canadà. Venge finalitza en la cinquena posició la ‘crono’ de la modalitat de tàndem

Sergio Garrote va aconseguir posar-se el mallot amb els colors de l’arc de Sant Martí de campió del món i fer realitat el seu somni. El barceloní va iniciar el mundial paralímpic que s’està disputant a la localitat canadenca de Baie-Comeau amb una gran victòria en la prova de contrarellotge. Sergio Garrote, campió olímpic en aquesta modalitat, va guanyar el títol que li faltava en el seu extens palmarès amb la medalla d’or en la crono de la categoria H2. En els Jocs de Tòquio de l’any passat el barceloní va guanyar l’or en la contrarellotge i va ser tercer en la ruta. En els mundials Sergio Garrote tenia dues medalles de plata del mundial del 2021 a Portugal, en la contrarellotge i en la ruta, i l’any 2017 a Sud-àfrica va guanyar dues medalles de bronze.

Des de l’inici de la contrarellotge de 18,9 km de la categoria H2 de bicicleta de mans, Sergio Garrote va mostrar que està en un gran moment de forma i en el punt intermedi va marcar el millor temps amb més de nou segons d’avantatge respecte del segon. El handbiker barceloní va anar ampliant la seva diferència en la segona meitat de la cursa i va aconseguir la victòria amb un temps de 33:31.07. El francès Florian Jouanny va ocupar la segona posició a 16.33 segons (33:47.40) del campió i va completar el podi l’italià Luca Mazzone a 29.54 (34:00.61).

Al final de la cursa el català va manifestar que el títol mundial era un somni fet realitat i que feia molt de temps que lluitava per posar-se el mallot de l’arc de Sant Martí. “Fa onze mesos vaig aconseguir ser campió olímpic i aquest any, què puc dir, campió de Catalunya, campió d’Espanya, campió d’Europa, campió de la copa del mon, i el meu somni fet realitat, campió del mon” va comentar.

Christian Venge i Noel Martín van finalitzar en la cinquena plaça la contrarellotge de tàndem. El barceloní i el seu pilot d’Àvila van fer un temps de 36:39.01 en els 28,4 km i van acabar a 1:45.80 dels campions, els neerlandesos Tristan Bangma i Patrick Bos.

EL PROTAGONISTA

Fa set anys que treballo durament per guanyar aquest mallot de campió del món, és un somni fet realitat
Sergio Garrote

TÍTOL A TOCAR

En el mundial del 2021 va guanyar dues medalles de plata i el 2017 va aconseguir dos bronzes