Rem

Aleix Garcia, subcampió d’Europa a Munic

Rem. El gironí del CN Banyoles i el gallec Rodrigo Conde guanyen la plata en el doble escull lleuger, només superats pels favorits, els croats Sinkovic

Aleix Garcia (CN Banyoles) i Rodrigo Conde van guanyar la plata en el doble escull lleuger masculí del campionat d’Europa, en una final en què només es van veure superats pels germans croats Martin i Valent Sinkovic, que feien bons els pronòstics que els donaven com a favorits i que van acabar amb 6:35.93. El gironí (2000) i el gallec (1997), que havien guanyat la seva semifinal dissabte amb el millor temps de les dues sèries i sortien des del carrer 4, van acabar a 2.5 de Croàcia, a qui superaven en la sortida i fins passats els primers 500 m per 0.43. Martin i Valent Sinkovic es van posar al davant en la meitat de la prova amb Espanya segona en el segon i tercer parcial (a 2.14), mentre Lituània, tercera, amenaçava la segona posició des del carrer 6 i, finalment, Armandas Kelmelis i Dovydas Nemeravicius van completar el podi a 6.18.

Garcia i Conde es mostraven molt contents per haver plantat cara als germans Sinkovic, campions a Rio, i van remarcar que havien començat a treballar junts l’any passat amb el somni de classificar-se per als Jocs de Tòquio, després que Conde no seguís amb Manel Balastegui (CN Banyoles), amb qui va ser campió del món el 2018, per no haver pogut mantenir el pes durant el confinament.

Garcia, campió estatal d’esquif l’any passat, té un altre podi internacional, el bronze en el doble escull sub 23 el 2020. Aquest 2022 els dos subcampions d’Europa ja havien guanyat el bronze en les copes del món a Belgrad i a Lucerna, la primera i la tercera. Fa un mes, a Suïssa, Croàcia es va endur el triomf, amb Austràlia segona per 46 centèsimes respecte al bot estatal.

Manel Balastegui (CN Banyoles) i Caetano Horta van acabar segons en la final B del doble escull lleuger i vuitens d’Europa, i Jordi Jofre (CN Banyoles) va ser tercer en la final C i va acabar quinzè en l’esquif. La federació espanyola de rem tanca el campionat d’Europa amb dos podis, aquest d’Aleix Garcia i Rodrigo Conde i el bronze de Jaime Canalejo i Javier García en el dos lleuger. La delegació espanyola du dues medalles a Munic.

LA DADA

1
any
fa que Garcia i Conde remen junts, quan van mirar de classificar-se per als Jocs de Tòquio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)