Triatló

1.200 triatletes aquest cap de setmana a Banyoles

La dotzena edició del Triatló Internacional de Banyoles du aquest cap de setmana 1.200 triatletes a l’Estany. Hi ha el Campionat d’Espanya en distància olímpica i el Campionat d’Europa per relleus mixtes per clubs. La cita s’ha presentat amb l’alcalde de Banyoles Miquel Noguer, el director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge Garcia, i els triatletes internacionals Natalia Hidalgo i Joan Reixach.

“Aquest any tornem a celebrar el triatló amb normalitat i esperem viure un cap de setmana de competicions del que tots i totes en puguem gaudir” diu Noguer que destaca: “el triatló de Banyoles és la suma de moltes complicitats, tant públiques com privades.” L’alcalde es mostra agraït a les gairebé 200 persones voluntàries que col·laboren en l’organització de les competicions.

“En els darrers anys s’ha forjat una sòlida relació de Banyoles amb el triatló nacional i internacional” posa en valor Garcia. “Entre tots hem aconseguit consolidar Banyoles com una ciutat referent internacional del triatló, no només pels esdeveniments que acull, sinó també perquè molts esportistes tenen la ciutat com a referent per als seus entrenaments” hi afegia.

Natalia Hidalgo, tercera en el campionat estatal a Banyoles el 2021, diu recorda: “Banyoles té un circuit ràpid, privilegiat de poder fer les tres proves en el mateix espai, i amb un paisatge molt bonic”. “No hi ha res decidit i espero que una carrera disputada” reconeix sobre la cursa, diumenge.

L’olotí Joan Reixach, que corre pel club Saltoki Trikideak, és baixa d’última hora per lesió i lamenta perdre’s la prova “en un entorn molt bonic i on hauria estat molt especial competir perquè per mi és la millor cursa, tant per l’entorn com pel suport de l’afició”.

Dissabte a les 9 del matí comencen les curses amb el Campionat d’Espanya de Triatló en distància olímpica júnior, tant en categoria noies com en nois. Son 750 m natació, 20 km de ciclisme i 5 de cursa a peu. A les 10 del matí hi ha l’estatal juvenil, també en categoria femenina i masculina i sobre el mateix circuit. Al migdia (12.30 h) comença el Campionat d’Europa de relleus mixtes per clubs. Son quatre triatletes i cadascun fa 250 m, 6,6 km i 1,6. El Campionat d’Espanya per grups d’edat i la 36a edició del Triatló de Catalunya, des de les 16 h amb 1.500 metres de natació, 36 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de cursa a peu completa el programa de dissabte.

El Campionat d’Espanya elit té la sortida masculina diumenge a les 9.45 en homes i a les 12.45 h en dones amb 1.500 metres, 40 i 10 km.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)