Tennis

Swiatek agafa les regnes

Tennis. El títol de l’obert dels EUA de la bicampiona a Roland Garros (2020, 2022) l’erigeix, als 21 anys, en la successora d’Ashleigh Barty i la dominadora del circuit femení

La polonesa Iga Swiatek ha agafat amb determinació el relleu de la retirada prematurament Ashleigh Barty i domina amb mà de ferro el tennis mundial femení, volàtil quant a lideratge des que Serena Williams va deixar de manar-hi, ara ja fa algunes temporades. La japonesa Naomi Osaka semblava, d’entrada, predestinada a dominar per qualitat, però la pressió l’ha tenallada. Barty, jugadora molt completa i gran especialista també de dobles, era al capdamunt i podia marcar també una era quan va decidir que ja en feia prou.

Amb 21 anys, Swiatek, doble vencedora de Roland Garros (2020, 2022), campiona dissabte en l’obert dels Estats Units i semifinalista a Austràlia, lidera la WTA amb un marge brutal. Jabeur, que va plorar desolada perquè ja havia perdut la final de Wimbledon contra Elena Rybakina, ascendirà tres posicions en l’actualització i s’enfilarà al número 2 mundial.

La polonesa és la primera dona des que ho va fer l’alemanya Angelique Kerber, el 2016, que celebra dos títols de gran eslam un mateix curs. Una altra demostració de força són les 37 victòries seguides que va conquerir entre el febrer i el juliol. Ara, ja en du 57 i només 7 derrotes. Amb un revés a dues mans de precisió, una dreta cargolada ràpida i un bon primer servei –el segon és un dels seus punts més febles, tot i que l’ha millorat–, imprimeix un ritme frenètic al partits que desballesta sovint les rivals, aspecte que va ser clau per minimitzar el talent de Jabeur a l’Arthur Ashe: 6-2 i 7-6 (5). La jove prodigi ha guanyat més premis en metàl·lic que cap altre tennista aquest curs –9,2 milions de dòlars– i és la primera dona del seu país que guanya a Nova York. Suma set títols en un 2022 per emmarcar en què també s’havia coronat a Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma i Roland Garros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)