Handbol

Test de màxima exigència en el debut a la Champions

Handbol. El Barça vol començar amb bon peu el seu periple cap al tercer tron europeu consecutiu amb l’estrena a la pista del Pick Szeged, d’on ha sortit derrotat en les dues últimes visites

Amb el repte de conquerir el tercer tron europeu consecutiu, el Barça enceta el seu periple a la Champions amb un test de màxima exigència a la pista del Pick Szeged (18.45 h, per Esport3). Les dues últimes visites dels blaugrana al feu del campió hongarès es van resoldre amb el mateix resultat (31-28), dues derrotes en la fase de grups el setembre del 2019 i el novembre del 2017. Tot un avís de la consistència del bloc de Juan Carlos Pastor, que ja ha abandonat el Varosi Sportcsarnok de Szeged, però que manté la solidesa com a local en el modern Pick Arena, amb capacitat per a 8.000 espectadors. El tècnic del Barça, Carlos Ortega, és perfectament conscient dels dos últims precedents a Szeged de l’equip que aleshores dirigia Xavi Pascual: “Segur que el seu entrenador fa temps que prepara aquest partit, i ens ho posarà molt difícil. Serà una bona prova per saber on ens trobem en aquest moment. És clar que ho haurem de fer molt bé per superar-los. És el vigent campió d’Hongria i a la seva pista són realment temibles.”

El Barça ha viatjat a Szeged amb la baixa notable del central Luka Cindric, que no s’ha recuperat a temps dels problemes musculars a la cama dreta. Sense el primera línia croat, Ortega haurà de jugar la carta eslovena, amb el jove Domen Makuc o l’extrem Blaz Janc, que el curs passat ja va disposar de minuts com a director de joc blaugrana. “Si un jugador no hi és, doncs n’haurà d’aparèixer un altre i tinc l’alternativa tant de Makuc com de Janc, que és un veritable comodí. Per a un entrenador tenir aquesta possibilitat és molt important; és el típic jugador que tots els entrenadors voldrien tenir a la plantilla”, va assegurar. Ortega també es va referir a alguna de les característiques del rival d’avui: “És clar que el Szeged és l’equip de la lliga de campions amb més altura i més quilos, i això ens obligarà a parar el seu joc interior, que és on marquen la diferència.” En aquest sentit, destaca la presència del pivot hongarès Bence Bánhidi, com a capità i líder natural d’un equip que manté el bloc del curs passat. Altres jugadors de referència són els seus extrems Mario Sostaric, el seu màxim golejador (63 gols), i Sebastian Frimmel (60), el lateral esquerrà Imanol Garciandia, el central portuguès Miguel Martins, el pivot Miklos Rosta i el porter croat Roland Mikler.

El Kielce a l’horitzó

L’inici del Barça a la Champions serà especialment complicat perquè en l’estrena al Palau –dijous vinent– rebrà la visita del subcampió, el Kielce de Talant Duixebàev, que avui rep el Nantes (20.45 h). En el grup A, el partit estel·lar de la jornada és el que enfrontarà demà (18.45 h) el Veszprém i el París Saint-Germain, dos eterns aspirants al tron europeu.

LA DADA

Cindric és baixa, i Ortega compta amb Makuc i Janc com a alternatives en la direcció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)