Ciclisme

La lesionada Van Vleuten sorprèn i guanya el mundial de ruta

La gironina Lucía Garcia acaba la 53 en la cursa júnior

Annemiek van Vleuten sorprèn en el darrer quilòmetre i guanya el mundial de ruta tot i la seva lesió. La neerlandesa va caure en el relleu mixt de dimecres passat en el campionat del món que s’està disputant a Wollongong (Austràlia) i es va fer mal en un colze. Van Vleuten (Movistar), que ha dominat aquest any 2022 amb triomfs en el Giro, el Tour i la Vuelta, va estar en el grup de les millors i va atacar en el darrer quilòmetre, sense que la dotzena de rivals la poguessin atrapar i s’ha imposat amb un segon de marge sobre la belga Lotte Kopecky i la italiana Silvia Persico, les primeres del grup de 12 corredores.

En la cursa júnior la corredora del Sant Feliu de Guixols Lucía Garcia ha ocupat la 53a posició del mundial i ha arribat a 8:37 de la campiona. La britànica Zoe Backstedt s’ha emportat el títol mundial de ruta després de també guanyar el de contrarellotge.