Esports de muntanya

Troben el cos de l’esquiadora Hilaree Nelson desapareguda al Nepal

La reconeguda esquiadora de muntanya nord-americana Hilaree Nelson ha estat trobada sense vida tres dies després de la seva desaparició, quan va patir una caiguda en una expedició al Manaslu, el vuitè pic més alt del món, situat a l’Himàlaia nepalès. El cos s’ha trobat enterrat a la neu en un vessant de la muntanya Manaslu, a uns 6.000 metres d’alçada, ha dit a EFE Jeevan Ghimire, director de la companyia Shangrila-Nepal, encarregada d’aquesta expedició.

Tres xerpes i el també esquiador Jim Morrison, parella de Nelson, van anar amb un helicòpter al lloc on s’estimava que havia caigut l’esquiadora i la van trobar. La coneguda muntanyenca va patir una caiguda dilluns quan tornava al camp base esquiant després d’arribar al cim del Manaslu, de 8.163 metres d?’altura, al costat de Morrison. Al principi es va pensar que Nelson havia caigut per una esquerda, d’acord amb la informació de les autoritats que van iniciar dimarts a primera hora un operatiu de recerca aèria i terrestre sobre la zona que va haver de ser suspès més tard pel mal temps, encara que després aquesta teoria es va descartar.

Nelson, de 49 anys, va ser la primera dona a coronar dos vuit mils, l’Everest i el Lhotse, en 24 hores el maig del 2012. El 2018 va tornar al Lhotse, la quarta muntanya més alta del món amb 8.516 metres, per aconseguir la gesta al costat de Morrison de ser els primers a baixar esquiant aquest cim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)