Natació

Mor Pepe Ruiz Orland, periodista català vinculat a la natació i el waterpolo

El periodista José Pepe Ruiz Orland (1951-2022), la veu de la natació i el waterpolo espanyol durant més de dues dècades, va morir la passada nit a Barcelona, segons va comunicar Radio Televisió Espanyola (RTVE).

En total va narrar sis Jocs Olímpics fins que el 2007 va haver d’abandonar RTVE i es va vincular a la directiva del CN Atlètic Barcelona i de la Federació Catalana de Natació (FCN). També va col·laborar activament en els centenaris de la RFEN i FCN, perquè abans de res Ruiz Orland era un apassionat dels esports aquàtics.

Amb 18 anys i juntament amb Lolo Ibern, un altre històric del waterpolo nacional, va formar part del Barceloneta, aquell equip que va trencar l’hegemonia que el CN Barcelona va mantenir durant seixanta anys en el waterpolo espanyol.

Va estudiar Periodisme i amb 25 anys, el 1976, va entrar a formar part de la plantilla de RTVE, que acabava d’abandonar Juan José Castillo, un altre mític periodista esportiu.

Ruiz Orland, guardonat amb la Reial Ordre al Mèrit Esportiu i amb el premi a la Trajectòria Esportiva de la Generalitat, va ser director del programa Estadio 2, que es va emetre per TVE des dels estudis de Sant Cugat, i va marcar una fita quant a la informació d’aquella època.

El programa es va mantenir en antena des de 1984 a 2007 i li va permetre a Ruiz Orland cobrir informacions de tot tipus. A Barcelona és recordada en aquest sentit una entrevista que va realitzar a Diego Armando Maradona en l’avió abans d’aterrar a Barcelona..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)