Futbol sala

El Barça referma el lideratge contra el Valdepeñas (5-3)

L’equip blaugrana suma la cinquena victòria en cinc partits i deixa el segon classificat a 6 punts

El Barça ha refermat el seu lideratge de la lliga amb una clara victòria (5-3) contra el Valdepeñas, el segon classificat. Amb cinc triomfs en cinc partits, l’equip de Jesús Velasco deixa el conjunt manxec a sis punts de diferència. Dues fases de rauxa blaugrana, tant en el primer temps com en el segon, han estat suficients per desactivar el joc del Valdepeñas, que s’havia avançat en el marcador. Els golejadors del Barça han estat Ferrão (2), que tornava a la convocatòria, Sergio Lozano, Pito i Sergio González. Els dos últims gols del Valdepeñas han arribat a l’últim minut, amb el porter jugador.

L’equip blaugrana ha fet tota una declaració d’intencions només començar amb dues oportunitats d’Adolfo i Ferrão en el primer minut. Però ha estat el conjunt manxec qui ha inaugurat el marcador amb una falta directa en què Rafael Rato (3’) ha trobat espai entre la tanca i Dídac Plana sota els pals, en un desajust defensiu. L’equip de Jesús Velasco ha reaccionat bé. Pito, de cap, ha enviat una altra pilota al pal. Però la revolució ha arribat amb l’entrada en escena i el dinamisme de Sergio Lozano. El capità ha assistit a Ferrão perquè amb una mitja volta marca de la casa deixés clavat Boyis i afusellés Edu (11’). Només 17 segons després, Lozano ha aprofitat un regal de Lemine, en una falta d’entesa amb el seu porter, per marcar el segon a porteria buida i capgirar el resultat. En el tram final de la primera part, el Barça ha tingut diverses oportunitats per ampliar la renda amb transicions de vertigen, però el porter portuguès ho ha impedit amb grans intervencions.

La posada en escena del Barça a la segona part no ha estat bona. Sergio Lozano ha rebut un cop al turmell dret amb un xoc amb Boyis, i hagut de tornar momentàniament a la banqueta. La pressió manxega ha fet perdre el control al conjunt català, que ha comès tres faltes en pocs minuts. Quan pitjor ho estava passant, ha aparegut Sergio González. L’ala vallesà ha fet un gran contraatac i ha forçat el rebuig d’Edu, que no ha pogut fer res davant una segona rematada de Pito (26’). Com en el primer temps, el Barça ha tornat a protagonitzar un minut màgic. Sergio González ha anotat el quart en una bona acció d’atac blaugrana. El jugador de Montcada i Reixac allarga el seu estat de gràcia i ha marcat el seu cinquè gol en cinc partits. El líder ha jugat uns minuts en superioritat després de l’expulsió per una doble groga a Matheus Preà. No l’ha pogut aprofitar, però amb la tornada a la igualtat numèrica Ferrão ha segellat el cinquè després d’un servei de cantonada de Catela. A 7 minuts per al final, David Ramos se l’ha jugat amb el porter jugador, i a l’últim minut ha trobat premi amb els gols d’Ivi i Bynho.

Matheus, baixa per a la primera fase de la Champions

Un parell d’hores abans de començar el partit, el Barça ha anunciat la baixa per lesió de l’ala brasiler Matheus, un dels jugadors més en forma en aquest inici de curs. El jugador va notar unes molèsties a l’entrenament previ al partit contra el Valdepeñas i les proves han confirmat que té una ruptura fibril·lar de la cuixa dreta i s’estarà entre tres i quatre setmanes de baixa. A més del partit de divendres contra el Pozo, Matheus es perdrà segur la primera fase de la Champions, que es disputa la setmana vinent a Malta.