Gimnàstica

Plata remunta fins al divuitè lloc del concurs complet

Gimnàstica artística. El gimnasta català es refà de la caiguda inicial en el cavall amb arcs, però queda lluny de la setena posició de l’últim mundial

Joel Plata (CG Sant Boi), determinant en l’històric sisè lloc de la selecció espanyola en la final per equips de dimecres, no va trobar en la final individual la regularitat necessària per lluitar per les places de privilegi del concurs complet del mundial de Liverpool. Avalat pel setè lloc del mundial Kitakyushu 2021 i pel quart de l’europeu de Munic 2022, hi havia expectatives per veure fins on era capaç d’arribar el gimnasta de Viladecans en una nova cita internacional, i més després de la setena posició en la jornada de qualificació (82,799). La final, però, va començar amb mal peu, amb una caiguda en el cavall amb arcs (11,533), tot just en la primera rotació. Des de la 24a i última posició, va ser capaç de redreçar el rumb i remuntar fins al divuitè lloc, però ja no va estar en disposició de lluitar per les deu primeres places.

A partir d’aquí, Plata va alternar notes discretes amb d’altres de més brillants. Per ordre cronològic, va complir en les anelles (13,233), va fer un gran salt (14,700), va tornar a fallar en les paral·leles (12,700), va assegurar en la barra rebaixant la nota de sortida (13,033) i va acabar amb molt bones sensacions, amb la quarta millor puntuació en el terra (14,333). El gimnasta d’Alcoi Néstor Abad, que figurava com a reserva i va ser repescat per a la final, va ocupar la setzena posició (79,665).

Títol per a Hashimoto

En la pugna pel títol, es va repetir la història de Kitakyushu, però invertint les dues primeres places del podi. Aquest cop el màxim guardó va ser per al campió olímpic, el japonès Daiki Hashimoto (87,198 punts), que va prendre el comandament en la segona rotació i ja no la va abandonar fins al final. El xinès Boheng Zhang, el defensor del títol, es va haver de conformar amb la plata (86,725) i el també japonès Wataru Tanigawa (85,231) va completar el podi. La gran decepció va ser per al gimnasta local Joe Fraser, campió europeu a Munic i vencedor de l’última edició del memorial Joaquim Blume. Fraser va ser clau perquè la selecció britànica assolís la tercera plaça en la final per equips i segellés el bitllet per als Jocs Olímpics de París 2024, però ahir va enllaçar errades i caigudes i va quedar relegat a la 22a posició (77,098).