Patinatge

Pau Garcia, el millor del món

Patinatge. El paretà de l’AS Cunit excel·leix en el disc llarg i obté, amb rècord de puntuació i una diferència abismal, el seu segon títol de campió mundial en els World Skate Games

El patinador de Parets del Vallès Pau Garcia (AS Cunit) va fer història la matinada de divendres a dissabte, hora catalana, a Buenos Aires i va revalidar el títol mundial de la modalitat de lliure que havia conquerit l’any passat a Asunción (Paraguai) en el seu primer any de sènior. Garcia, que partia amb la millor nota del disc curt, en el qual va establir un nou rècord mundial amb 103,28 punts, va excel·lir novament en el disc llarg i va derrotar la resta de rivals amb una autoritat abassegadora, confirmant els pronòstics amb una gran desimboltura i meravellant els aficionats amb la seva tècnica i elegància. El bicampió del món júnior i sènior i l’únic català –home o dona– de la història que ha obtingut l’or en un mundial en la modalitat, va aconseguir un total de 289,04 punts, un nou rècord mundial superant els 279.64 punts que ell mateix havia establert a Asunción. La plata se la va endur l’italià Alessandro Liberatore (246,07) i el bronze va ser per al sorià Héctor Díez (242,09), que havia estat segon en el disc curt.

Un patinador precoç

Sempre ha estat un patinador precoç, madur. Quan encara era juvenil ja va guanyar a França el mundial júnior anticipant-se al seu futur. El 2019, als World Roller Games, va repetir títol, amb un exercici sublim al Palau a Sant Jordi Club que va fer vibrar el públic, que el va premiar amb una ovació emotiva i agraïda pels moviments perfectes i els sentiments que havia transmès. Amb llàgrimes als ulls, acabava de segellar el seu segon títol mundial júnior.

Entrenat per Òscar Molins des que tenia set anys a Parets, va aterrar al Reus Deportiu quan tenia 17 anys, un canvi vital i dràstic que el va acabar d’empènyer a l’èxit. Des de fa dues temporades competeix amb l’Artistic Skate Cunit –fundat el 2020–, sota el guiatge de Molins i amb Manel Villaroya també en l’equip tècnic. “Molins m’ho ha ensenyat tot des de petit, i ara he pogut aprendre molt de Villaroya. Els dec molt”, reflexiona. Curiosament, el seu potencial no s’intuïa quan es va calçar els patins els primers dies. Això sí, tenia una gran motivació. El 2010 va ser campió d’Espanya aleví i el 2016, campió d’Europa cadet, títols significatius en un currículum esportiu més llarg que un dia sense pa.

LA DADA

4
títols
mundials atresora el paretà: dos en categoria júnior i dos més en categoria sènior

Carla Escrich es penja el bronze i Silva és quarta

Carla Escrich (CPA Caldes d’Estrac), que partia amb la tercera posició del disc curt, la va defensar amb solidesa i es va penjar la medalla de bronze amb 174,94 punts, mentre que l’alcoiana del CP l’Aldea Andrea Silva, que tenia la quarta nota del disc curt, va finalitzar quarta amb 152,9. Silva va ser subcampiona el 2021. La campiona va ser l’eterna italiana Rebecca Tarlazzi (207,48), favorita en totes les apostes que revalida el títol i que fa el ple en els WSG després d’haver guanyat a Barcelona 2019 i Nanjing 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)