Atletisme

Abdessamad Oukhelfen, preseleccionat per a l’europeu de cros

El fondista reusenc ha signat un meritori cinquè lloc en el prestigiós cros d’Atapuerca. També s’ha guanyat la plaça la vilafranquina Naima Ait Alibou, novena entre les dones

El reusenc Abdessamad Oukhelfen (Nike) ha completat una actuació per emmarcar amb el cinquè lloc en el prestigiós cros d’Atapuerca i s’ha guanyat la preselecció per a l’europeu de Torí. Oukhelfen ha estat en tot moment en el grup capdavanter i només ha cedit terreny en l’última volta, en què el corredor d’origen burundès Thierry Ndikunmnayo (Playas Castelló), que aquesta setmana acaba d’adquirir la nacionalitat espanyola, ha fet l’atac definitiu al qual només ha pogut respondre el kenyà Levy Kibet. Tots dos s’han jugat la victòria fins a la recta final, en què el nou ciutadà espanyol –encara no és seleccionable internacionalment– s’ha imposat amb suficiència (27:57 i 27:58). El burundès Rodrigue Kwizera (Playas Castelló) ha estat tercer (28:01), l’eritreu Merhawi Mebrahtu, quart (28:08) i Oukhelfen ha completat les cinc primeres places (28:29) per davant de dos corredors ugandesos. L’altra plaça per a la preselecció europea –segons els criteris de la federació se la guanyaven els dos primers espanyols en la línia de meta– ha estat per al navarrès del Barça Nassim Hassous, vuitè amb 28:57.

Competint de menys a més, el palamosí Adel Mechaal (New Balance) s’ha classificat en quinzè lloc (29:20), setè entre els corredors de la federació espanyola, i haurà de continuar progressant si vol convèncer el seleccionador. El gironí Santiago Catrofe (Playas Castelló), que ahir havia estat subcampió en el relleu mixt, ha ocupat el dinovè lloc (29:26).

En la classificació per equips, el títol espanyol ha estat sorprenentment per al Cárnicas Serrano (42 punts), seguit pel Playas de Castelló (46), el gran favorit i que tot i la participació de Ndikumwenayo s’ha hagut de conformar amb el segon lloc. Ha contribuït al subcampionat del Playas el canetenc Ibrahim Ezzaydouni (41è amb 30:28). La tercera plaça ha estat per Adidas (54), amb el gran reforç d’última hora d’Adam Maijó (29è amb 29:50). Pel que fa als clubs catalans, ha destacat el catorzè lloc del Xafatolls (317).

Naima Ait Alibou, novena

En la prova femenina la kenyana Beatrice Chebet s’ha imposat amb autoritat (25:39), per davant de les seves compatriotes Purity Purity (25:52) i Luci Maiwa (25:52). Per a la delegació catalana, la gran sorpresa ha estat el novè lloc (26:34) de la vilafranquina Naima Ait Alibou (Grupoempleo Pamplona Atlético), que com a primera corredora espanyola també certifica el bitllet per a la preselecció de l’europeu. Naima s’ha imposat en un emocionant esprint a Isabel Barreiro (26:34) i Águeda Marqués (26:36). Per equips, el títol ha estat per a l’Adidas (20 punts), amb la vallenca Marta Galimany com a cinquena integrant (39a amb 28:17). El València (37), amb Èlia Saura (53a amb 29:05) a les seves files, ha estat el subcampió. El millor club català ha estat el JAB Berga, 26è amb 445 punts, no gaire lluny del Xafatolls (29à amb 563).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)