Vela

La 37a copa d’Amèrica, entre el 22 d’agost i el 27 d’octubre de 2024

El president de la copa d’Amèrica Cup Events (ACE) i director general de l’Emirates Team New Zealand, Grant Dalton, ha presentat oficialment avui la 37a Copa d’Amèrica, que se celebrarà el 2024 a la capital catalana entre el 22 d’agost i el 27 d’octubre, un projecte que ha qualificat com a “il·lusionant” per a la competició, “i més sent en una ciutat com Barcelona”.

En un acte celebrat al Museu Marítim de Barcelona, Dalton ha presentat el nou logotip de la 37a edició: el trofeu de la Copa Amèrica, la mítica gerra de les 100 Guinees, amb la B de Barcelona (ambdues de la mateixa grandària) al costat.

I també el que serà el village de la competició, que estarà al Moll de la Fusta, les bases de la Jove Copa Amèrica i la Femenina, així com el calendari de l’esdeveniment, que començarà a mitjans d’agost del 2024 amb el Torneig de Desafiadors i acabarà el 12 d’octubre amb la Final de la 37a Copa Amèrica.

A l’esdeveniment han assistit, entre altres personalitats de la societat civil, política, esportiva, cultural i econòmica de la Ciutat Comtal, la delegada del govern de l’a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni; i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet.

“És un orgull per a mi dir que la Copa Amèrica ha escollit Barcelona, i Barcelona ha escollit la Copa Amèrica. Amb això arriben els millors projectes, amb la complicitat de les administracions, i també seguint el model de ciutat sostenible i acollidora que la converteix en referent internacional a tot el món. El món tornarà a veure una ciutat que acull l’esport i està oberta a tots els projectes”, ha destacat Ada Colau.

Per la seva banda, Torrent ha afirmat que la Copa d’Amèrica és “una competició llegendària i una finestra d’oportunitats que van més enllà de la competició esportiva”, doncs projecta Catalunya al món i pot ser “un catalitzador d’un model constructiu sostenible”.

“Amb un audiència de mil milions de persones, ens ajuda a diversificar el turisme i aconseguir un turisme responsable i que també comporta centenars de llocs de treball per a la ciutat, el país i la indústria lligada al mar. A més, també suposa la creació de l’Amèrica’s Cup House a l’actual edifici de l’IMAX”, ha conclòs.

Damià Calvet s’ha mostrat convençut que, des d’ara i fins a l’inici de la competició el 2024, el teixit social i econòmic de la ciutat ho notarà. “El Port de Barcelona ha aconseguit reunir el grup de la competició, i tenim 16 actuacions amb una inversió de 55 milions d’euros que es posen a disposició de la Copa Amèrica i de la ciutadania”, ha detallat.

Jaume Collboni també ha destacat “l’orgull” d’albergar “una competició històrica” com la Copa Amèrica i ha volgut “posar en valor la col·laboració publico-privada que ha fet possible tot això i que ajuda a democratitzar l’esport de la vela i incentivar el desenvolupament econòmic de la ciutat i el país”. “A més, aquest Museu Marítim i l’espai de Drassanes, que gestiona la Diputació, està a disposició de la copa d’Amèrica”, ha afegit.

Al seu parlament, Maria Eugènia Gay ha considerat que “el programa de l’economia blava” obre “un prometedor camí al futur”, doncs és “una oportunitat per als nous projectes que el govern espanyol impulsa, com l’electrificació del port i l’ús del combustible d’hidrogen”. “El compromís del govern d’Espanya amb la Copa Amèrica és ferm, perquè la ciutadania serà qui es beneficiarà del seu impacte”, ha sentenciat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)