Vela

Dalton diu que la segona Sèrie Mundial, prèvia a la Copa d’Amèrica, també es farà a Catalunya

Són unes regates preliminars que disputen els participants. La primera serà a Sardenya i la tercera ja era segur que es faria a Barcelona

El director general del Team New Zealand i president d’America’s Cup Events Ld., organitzador de la 37a Copa d’Amèrica que es disputarà a Barcelona 2024, Grant Dalton, ha desvelat que la segona regata de les Sèries Mundials de la copa també se celebrarà a Catalunya. “No se farà a Auckland, està descartat, ni tampoc a Màlaga. La segona regata de les Sèries Mundials serà a Catalunya i, per què no, a Tarragona o a Sitges, o d’altres localitats que estiguin a prop de Barcelona” ha afirmat.

Com en les últimes edicions de la Copa Amèrica, també se celebraran unes regates preliminars, les Sèries Mundials, en les quals participaran el defensor i els desafiadors. Aquestes regates es disputaran en el segon semestre del 2023 i el primer del 2024. Les dues primeres es disputaran amb els AC40 i el tercer, ja amb els AC75, els mateixos amb els que es disputaran la fase final i la Final de la 37 Copa de l’Amèrica. La primera d’aquestes regates se celebrarà a Càller (Sardenya) i la tercera a Barcelona, però faltava saber la seu de la segona, que segons Dalton, també es disputarà al litoral català.

Un dels motius que la Copa d’Amèrica es disputi a Barcelona va ser la dificultat de trobar fons per finançar el Team New Zealand i la defensa del títol a Nova Zelanda. Dalton admet que encara no tenen totalment cobert el pressupost: “Una cosa és el tema esportiu, amb la tripulació ja definida, i una altra és el finançament. Mai s’acaba de completar i sempre busques nous mercats i patrocinadors”. Precisament, fa unes setmanes, la firma de moda italiana Prada, patrocinador de l’equip italià Luna Rossa i que havia estat el patrocinador principal de la 36a Copa de l’Amèrica a Auckland 2021, va comunicar que no ho seria a Barcelona 2024. Dalton comenta sobre aquest tema: “En la passada edició era patrocinador d’un equip que era challenge of record (primer desafiador i que elabora el protocol amb el defensor) i també patrocinador de l’esdeveniment” i que això va ser “una cosa molt complexa que va provocar algun conflicte”.

Els equips desafiadors en aquesta edició estan entrenant de manera intensa al seus respectius països, excepte l’Alinghí suís, que ho fa cada dia a Barcelona des de l’agost. La impressió general és que l’Emirates Team New Zealand és un rival menys poderós en no defensar el títol al seu feu d’Auckland. “Va bé que ho pensin”, assenyala Grant Dalton, que creu que el problema de defensar el títol fora de Nova Zelanda és que això “afecta les famílies dels membres de l’equip i els seguidors en període de vacances”, ja que les dates de la Copa coincideixen a l’hemisferi sud amb la primavera. “Encara així, som conscients que fer-ho a Barcelona era vital per aconseguir fons per a l’equip i tots estem aquí amb la mateixa il·lusió que ho estiguéssim afrontant al nostre país”, matisa. Com que Espanya no tindrà un equip en la Copa, Grant Dalton espera que els ciutadans de Barcelona els considerin “l’equip de casa” i que farà “el possible perquè així sigui”.

La Jove Copa Amèrica disputarà a Barcelona la seva tercera edició, després de San Francisco el 2013 i Bermudes el 2017, però la Copa Amèrica Femenina serà la primera vegada en 172 anys d’història de l’esdeveniment, tota una revolució. “Ambdues competicions són d’alt rendiment i tots els participants competiran en les mateixes condicions, cosa que mai havia passat. Es combinarà la seguretat i la capacitat dels equips, amb olímpics en la seva files i tripulacions del més alt nivell, promovent especialment regatistes femenines. És un projecte que ens entusiasma”, subratlla Grant Dalton.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)