Handbol

La ratxa del Granollers, a prova contra l’Skjern

Handbol. L’equip vallesà, que ha enllaçat deu victòries en tres competicions, afronta un duel europeu de màxima exigència en terres daneses (20.45 h, Esport3)

Des de l’ensopegada del 21 d’octubre a Lleó (43-32), el Fraikin BM Granollers ha enllaçat una sèrie de deu victòries –sis a la lliga Asobal, tres a la lliga europea i una a la copa del Rei–, que l’han consolidat en el segon lloc del campionat estatal, amb la classificació per a la copa Asobal ja assegurada, i l’han catapultat fins al lideratge de grup en la competició continental. Els números del conjunt d’Antonio Rama són espectaculars, però avui tindrà una prova de foc per allargar aquesta sèrie en la visita a l’Skjern danès (20.45 h, Esport3), un dels grans rivals del grup.

Tot i el moment dolç de l’equip, el tècnic vallesà ja ha advertit una obvietat, i és que la pròxima derrota de l’equip és cada vegada més a prop, i més tenint en compte que hauran d’afrontar tres desplaçaments consecutius de gran exigència, dos a Europa (avui contra l’Skjern i dimarts vinent contra el Nexe croat) i un a l’Asobal (divendres a la pista del Torrelavega, el quart classificat). “És molt difícil seguir amb aquesta dinàmica que tenim. Cada vegada estem més a prop del dia que hem de caure. Tant de bo no sigui així perquè tenim moltíssimes ganes de poder seguir dient que la dinàmica és positiva, però ara tenim tres partits lluny de casa”, recorda Rama.

L’entrenador del Fraikin va analitzar l’Skjern abans de volar a terres daneses: “És un dels grans rivals del grup, un equip amb un joc molt ràpid, molt escandinau, amb molt bon llançament exterior, i amb jugadors amb experiència internacional amb la selecció sueca i noruega. És un conjunt molt complet i compensat. Defensivament, també són molt durs, molt forts, i amb una molt bona porteria. És un d’aquells rivals complicats, perquè són jugadors grans, pesants, que finten i llancen bé. Haurem d’estar molt concentrats i ajudar-nos molt defensivament perquè la diferència de quilos es notarà.” I torna a apel·lar al bon moment de l’equip: “Veurem si som capaços d’allargar la bona ratxa. Si mantenim un alt nivell d’energia en els 60 minuts podrem competir pel partit.” L’Skjern va començar la fase de grups amb una derrota per la mínima contra el Nexe (29-30), però després ha enllaçat dues victòries a domicili, contra l’Alpla Hard (27-32) i el Balatonfüredi (28-31).

Valera, màxim golejador

Hi ha un munt de factors que han contribuït a la bona ratxa de resultats del Granollers, començant per la tasca del cos tècnic liderat per Antonio Rama. La solidesa en l’eix de la defensa del tàndem format per Oriol Rey i Joan Amigó, la irrupció del jove Faruk Yusuf, la velocitat de Sergi Franco, el pas endavant de Jan Gurri, l’ofici d’Esteban Salinas, l’experiència d’Antonio García són arguments de pes en aquesta bona línia. Però si s’haguessin de destacar dos noms propis serien el del central Pol Valera i el del porter Rangel Luan. Tots dos passen un moment molt dolç i com a inquilins de dues posicions clau en l’handbol han marcat diferències en més d’un partit. El central de la Garriga és el màxim anotador de la lliga europea després de tres jornades, amb 25 gols (més de vuit de mitjana i amb un 73,5% d’efectivitat), i l’internacional brasiler és el segon porter amb millor percentatge d’aturades, amb un 34,3% d’encert (35 de 102 llançaments).

LES XIFRES

10
victòries
consecutives ha segellat el Granollers: sis a l’Asobal, tres a Europa i una a la copa del Rei
25
gols
ha marcat Pol Valera en tres partits de la lliga europea, que el situen al capdamunt de la taula
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)