Tennis

Catalunya tindrà dos tornejos de la categoria W125, a la Bisbal i a Reus

La federació catalana ha anunciat que Catalunya tindrà dos tornejos de la categoria W125 el curs vinent. Es tracta de la categoria més baixa del calendari WTA però està per damunt del circuit ITF i suposa un pas endavant en el tennis català. El Solgironès del CT La Bisbal d’Empordà, que enguany va ser un W100 de la ITF –100.000 dòlars en premis i hospitalitat que el situaven com el de més dotació de Catalunya juntament amb l’W100 de les Franqueses del Vallès–, es jugarà la setmana del 5 a l’11 de juny –la segona de Roland Garros–i tindrà una dotació de 115.000 dòlars. El 2016, quan es va organitzar la primera edició, el torneig va repartir 10.000 dòlars; el 2017 van ser 25.000; 25.000 + Hospitalitat el 2018; 60.000 + H el 2019; 60.000 + H el 2021 (després de no poder-se realitzar l’any anterior a causa de la pandèmia) i 100.000 + H el 2022. Es tracta d’un creixement exponencial d’un torneig que manté la seva essència, perquè està ideat i organitzat pel propi club. Això suposa un plus per a les jugadores, que cada any reben el tracte pròxim d’un equip humà dedicat en cos i ànima al torneig. “En set anys hem arribat fins aquí gràcies al nostre esforç i passió pel tennis. La nostra prioritat és garantir un creixement sostenible i arribar a ser l’equivalent del Godó en femení. Volem que la gent associï La Bisbal amb tennis femení i que tota la província de Girona s’impliqui a fer créixer el torneig”, explica Xavier Ponsatí, president del Club Esportiu CT La Bisbal.

El torneig del Reus Monterols es disputarà de l’1 al 7 de maig i neix de l’aliança estratègica entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’esport femení. Per Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis, l’organització del torneig “mostra la ferma aposta de la Federació per impulsar l’esport femení i per dotar de valor i apropar el tennis de primer nivell arreu de Catalunya. A més, el torneig vol ser prescriptor amb accions de sostenibilitat, tant mediambiental com social”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, assegura que l’impuls del nou torneig obeeix “a l’objectiu del Govern de projectar l’esport femení. Ens cal més visibilitat i generar referents femenines”. Anna Caula afegeix que “aquest nou torneig WTA 125 portarà a casa nostra les principals figures del tennis, amb la qual cosa projectarem l’ADN esportiu català a nivell internacional” i subratlla que aquest torneig reforça “el concepte d’esport circular, que parteix d’un gran esdeveniment per reforçar la base, les i els esportistes d’elit, els clubs i la resta d’agents del sistema esportiu”.

La WTA encara no ha provat el calendari definitivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)