Natació

Confirmar el pas endavant

Natació. Zamorano, Coll i Mollà són la representació catalana en el mundial de piscina curta de Melbourne, on la selecció estatal busca millorar el bon paper dels joves en l’últim europeu

Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu), Carles Coll (CN Sabadell) i Mario Mollà (CN Terrassa) buscaran fer un pas endavant i intentar entrar en alguna final en el 16è campionat mundial de piscina curta que es disputa des d’avui fins diumenge a Melbourne (Austràlia). En la selecció estatal de nou nedadors també hi estan el mallorquí del CN Sabadell Sergio de Celis i el madrileny del CN Terrassa Alberto Lozano. En aquesta ocasió s’ha buscat el talent jove que ja va tenir una destacada actuació en els europeus de Roma d’aquest any, i ara és vol que facin un pas endavant.

Els tres nedadors catalans ja s’estrenaran en la competició el primer dia i avui ja saltaran a l’aigua. Carles Coll (Tarragona, 2001) és el que té un programa individual més dur i disputarà quatre proves en quatre dies consecutius. Començarà avui amb els 200 m estils –en què va ser setè a Roma–, per continuar demà amb els 100 m braça, dijous amb els 100 m estils, i tancarà les proves individuals divendres amb els 200 m braça. Àfrica Zamorano (Barcelona, 1998) farà tres proves, però les té més repartides. La primera, avui mateix, serà els 100 m esquena, dijous nedarà els 100 m estils i diumenge, els 200 m esquena, en què va acabar sisena en l’europeu d’aquest any. Mario Mollà (Terrassa, 2002) només disputarà les dues proves de papallona, avui els 50 m i dissabte els 100 m. El tarragoní i l’egarenc segur que integraran diversos dels cinc relleus en què està inscrita la selecció espanyola, els 4x50, 4x100 i 4x200 m lliure, i els 4x50 i 4x100 m estils. En l’europeu de Roma d’enguany van estar en els 4x100 lliures, quarts, i en els 4x100 estils, vuitens.

Els catalans
Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu)
dimarts 13 100 m esquena
dijous 15 100 m estils
diumenge 18 200 m esquena
Mario Mollà (CN Terrassa)
Dimecres 13 50 m papallona
Dissabte 17 100 m papallona
Carles Coll (CN Sabadell)
Dimarts 13 200 m estils
Dimecres 14 100 m braça
Dijous 15 100 m estils
Divendres 16 200 m braça
La resta de la selecció
Sergio de Celis (CN Sabadell)
Alberto Lozano (CN Terrassa)
Luis Domínguez (EM El Olivar)
Carlos Garach (CN Churriana)
Hugo González (Real Canoe)
Paula Otero (CN Arteixo)

El jove Popovici vol aprendre

El jove romanès de 18 anys David Popovici, campió mundial aquest estiu en 100 i 200 m lliure, va afirmar que afronta el mundial de piscina curta amb ganes d’aprendre dels millors. Malgrat això, és favorit per guanyar les medalles d’or. L’anglès Adam Peaty, especialista en braça, ha anat a Melbourne a buscar el títol que li falta. Mai ha estat campió mundial en piscina curta. En categoria femenina destaca l’australiana Emma McKeon, la reina dels Jocs de Tòquio amb set medalles, quatre de les quals, d’or, i que busca els títols en 50 i 100 m lliures a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)